shimonic Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Witam! Mam mały problem. Otóż po walkach z kadu ostatecznie jakoś działa, ale mam dwa problemy: Nie ma polskich liter, a miejscami czcionka jest wręcz ogromna - dodam, że w opcjach czcionki ustawione są odpowiednio i np. w oknie rozmowy wszystko (poza polskim "ą i ę") jest wporządku. Jak umieścić 'ikonkę' Kadu w tray'u. W Fedorze 3 było tak od początku, teraz (e Debianie) ikonka jest na pasku aplikacji jako osobny program - ma swój przycisk. Po krótce mówiąc chodzi o to, że chciałbym, aby była ona koło zegarka Z góry wielkie dzięki za okazna pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 MIałem podobne problemy gdy zainstalowałęm na Debianie i Fedorze jakąś jeszcze nie gotową wersję Kadu ... Zainstaluj ostatnie stabile kadu-0.3.9-1 i powinno być lepiej ... jeśli chodzi o systray to w stabilnej wersji działa a w devel nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Marzec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2005 Co do ikonki: http://www.kadu.net/wiki/index.php/X11_docking Radzę też samemu skompilować CVS'a Kadu albo 0.4.0rc2. Wersja 0.3.9 jest już dosyć stara i nie dokońca kompatybilna z protokołem GG6.0 (nie działa np. import/export kontaktów na serwer) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Marzec 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2005 Dziękuję! Wszystko działa sprawnie. Pozostał już tylko problem wielkich czcionek np. w menu no i braku polskich liter. Może macie jakieś pomysły? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Marzec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2005 Ja smigam na gg2(GNU gadu) i jest ok bo z kadu mialem problemy.Jedyny minus gg2 to to ze nie ma mozliwosci wysylania smsow.POZDRAWIAM!!!! Ale problemow nie ma i napisy wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Marzec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2005 Wersja 0.3.9 jest już dosyć stara i nie dokońca kompatybilna z protokołem GG6.0 (nie działa np. import/export kontaktów na serwer) Kurcze ... masz chyba złe informacje ... Ja używam właśnie tej wersji i nie mam problemów z imort/export ... wszystko działa poprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Marzec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2005 Kurcze ... masz chyba złe informacje ... Ja używam właśnie tej wersji i nie mam problemów z imort/export ... wszystko działa poprawnie Kurcze... Te informacje pochodzą od developerów Kadu, a oni chyba są najlepiej zorientowani http://www.kadu.net/forum/viewtopic.php?t=4390 Pomyliła mi się tylko wersja GG, powinno być 6.1 a nie 6.0 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi