DEMON Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 ma proste pytanie - sciagnolem program pocztowy thunderbird i mam problem z instalacja gdyz spodziwalem ze bedzie jakis instalator graficzny jak np przy instalacji sterownikow nvidia lub przynajmniej jakies pliki do zrobienia configure, make,make install i tak dalej no ale (_niema_ → nie ma) ORT nic takegio - sa za to run-mozilla.sh thunderbird thunderbird-bin i teraz wystarczy odpalic ./thunderbird i program sie odpala i dziala - ale ja nie wiem czy tak powinno byc - tak bez zadnej instalacji - dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 Jezeli dobrze wiem to pliki z koncowka sh instaluje sie tak sh install nazwa pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 Jezeli dobrze wiem to pliki z koncowka sh instaluje sie tak sh install nazwa pliku Raczej tak: sh nazwapliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 A ja bym powiedział, że sh [plik].sh , ale się nie czepiam A Thundera nie trzeba instalować, chodzi tak, jak napisałes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 Witam!! Koledzy mają całkowitą rację, ale ja bym proponował zainstalować (_rpm'a_ → RPM-a) ORT, łatwiej będzie aktualizować, no i to aptem albo yumem, lub czym tam sobie chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 OFF-TOP: A nie przypadkiem tak : ./plik.sh ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Marzec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2005 Thunderbirda się nie instaluje, wystarczy rozpakować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Marzec 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2005 rowniez probowalem odpalic ten pliczek sh jednak nieodpalal sie - jezeli chodzi o (_rpma_ → RPM-a) ORT to nieznalazlem nigdzie wersji 1.0 pl - czyli jednak thundera sie nie instaluje tylko odpala dzieki za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2005 jezeli chodzi o (_rpma_ → RPM-a) ORT to nieznalazlem nigdzie wersji 1.0 pl Tutaj jest w paczce, ale może nie działać (jest skompilowany dla GCC 4.0). A wersję pl trzeba doinstalować - http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/thu...t/xpi/pl-PL.xpi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi