primo Napisano Marzec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 zrobiłem aktualizację thunderbirda przez synaptica i niestety zepsuł się dziad. Wyskakują mi tylko jakieś czerwone krzaczki i kod programu, jak wrócić do poprzedniej wersji ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 a miales wczesniej spolszczonego thunderbirda wg np. tej instrukcji? Bo jesli tak to blad wynika z tego ze spolszczenie wersji 0.9 jest niekompatybilne z wersja 1.0.2-1.3.1 (20050323) [tak było u mnie] Chwilowo zrobilem tak ze dotychczasowy skrot thunderbird -UILocale pl-PL -contentLocale PL zamienilem na thunderbird i tyle. Mam teraz po angielsku i szukam aktualnie pliku xpi spolszczajacego do 1.0.2. Na ftp.mozilla.org jeszcze nie znalazłem Jeszcze poszukam, ew. zgram z FFpl z www.fedora.pl. Zreszta moj shout w shoutboxie sprzed godziny: patpi -- poszukuje polskiego langpacka lokalizujacego thunderbirda w wersji: version 1.0.2-1.3.1 (20050323) Widzial ktos to w necie na stronach mozilli?? Nie moge znalezc Edycja: znalazlem, kliknij prawym przyciskiem i zapisz jako http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/thu...2/xpi/pl-PL.xpi a pozniej zaistaluj, zrestartuj thunderbirda i w opcjach wtyczki wybierz "polski" i tyle. Okazalo sie ze nie trzeba dodawac juz parametrow do odpalenia pl-PL No chyba ze Twoj problem polega na czym zupelnie innym, ale symptomy te same co u mnie po aktualizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primo Napisano Marzec 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 z tym że ja teraz nie mogę wrócić do tego ustawienia: thunderbird bo odpalony thunderbird nie udostępnia jakichkolwiek przycisków funkcyjnych. No chyba że jest inny sposób, bez odpalania thunderbirda ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 pewnie jest trzeba by poszukac na www.firefox.pl >>forum i popytac. Na pewno mozna zmodyfikowac jakis plik. ale mi wystarczylo wpisanie w terminalu "thunderbird" i tyle, nic wiecej ewentualnie jak nawet z konsoli przez wpisanie "thunderbird" odpala Ci sie domyslnie polski to zmien -UILocale pl-PL -contentLocale PL odpowiednio na angielski ktory jest domyslnie zainstalowany. I wtedy zmien Nie powiedziales wkoncu czy spolszczales thunderbirda. Bo jak nie to Twoj problem to zupelnie co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primo Napisano Marzec 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 (edytowane) spolszczałem właśnie wg dokładnie tej instrukcji dodam, że przez terminal jako zwykły użytkownik dając thunderbird uruchamia tą uszkodzoną wersję, a jak dałem jako root to poprawną, w której można zmienić longpack, z tym że to nie naprawia wersji zwykłego użytkownika. Edytowane Marzec 24, 2005 przez primo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 no to to co powyzej napisalem bedzie dzialac, u mnie przynajmniej dzialalo bez problemu. Wpisz "thunderbird" w terminalu albo to co wyzej zasugerowalem. I jak juz odpalisz to doinstaluj i ustaw co trzeba. (tamten opis do spolszczenia thunderbirda uaktualnilem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primo Napisano Marzec 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 (edytowane) uruchomiłem przez komendę: thunderbird -UILocale pl-PL -contentLocale PL oraz to samo z wersją US, ale nadal odpala tą zepsutą, nie chce się przestawić ;( otrzymuję komunikat w terminalu: *** Failed to load overlay chrome://messenger/content/mailWindowOverlay.xul ZNALAZŁEM SWÓJ BŁĄD: zamiast: thunderbird -UILocale en-US -contentLocale US dawałem: thunderbird -UILocale us-US -contentLocale US i przez to nie chciało odpalać wersji us. Teraz jest już wszystko ok. Dzięki wielkie patpi !! Edytowane Marzec 24, 2005 przez primo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 hmm...dziwne.. u mnie na 100% odpalilo gdy wpisalem samo thunderbird w terminalu. Ale ja normalnie odpalałem thunderbirda przez "thunderbird -UILocale pl-PL -contentLocale PL" Teraz juz odpalam normalnie bo znalazlem opcje w tej wtyczce by to poprawic. Edycja: widze wlasnie zamiast: thunderbird -UILocale en-US -contentLocale US dawałem: thunderbird -UILocale us-US -contentLocale US czyli problem z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 Proponuje odpalic Synaptica i tam masz funkcje "wymus wersje" to sobie wrocisz do starszej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 nie ma sensu wracac do starszej wersji skoro mozna "naprawic" langpack na nowszy. btw. widze ze w up2date juz jest wersja thunderbirda-1.0.2-1.3.2. heh a rano byla aktualizacja na 1.0.2-1.3.1. Szybko nowe wydali, jakis bug? Tylko jeszcze nie ma w apcie ktorego uzywam :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primo Napisano Marzec 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 a mój synaptic ma i już po aktualizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 No moj apt tez juz ma Poprostu up2date mial 2-3 godziny wczesniej te aktualizacje. Co nie znaczy ze zaczne go uzywac Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primo Napisano Marzec 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2005 żeby tak łatwo szło zaktualizować kde, bez bicia i krzyków że ciągle czegoś brakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2005 btw. widze ze w up2date juz jest wersja thunderbirda-1.0.2-1.3.2. heh a rano byla aktualizacja na 1.0.2-1.3.1. Szybko nowe wydali, jakis bug? Tylko jeszcze nie ma w apcie ktorego uzywam :/ http://fedoranews.org/blog/?p=524 To był bardzo widoczny bug, Tb źle pobierał kolory z GTK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi