Skocz do zawartości

Steroniki Do Fedora Core 2

twozniak14

Rekomendowane odpowiedzi

Z grafiką możesz mieć problem, nowe steroniki nvidii nie obsługują już tnt2. Możesz poszukać starszej wersji driverów w sieci (nie pamiętam już, która wersja obsługiwała tą kartę). Co do AC97 - to nie jest karta, tylko standard tworzenia kart dźwiękowych. Jeśli dżwięk masz zintegrowany na jakimś popularnym chipsecie, to nie powinno być z tym kłopotu.

z Rivą TNT 2 bedzie problem, bo i mi i użytkownikowi lszk stery nie działały zatrzymując się na wielkim logo nvidii na białym tle.. po zmianie karty graficznej u mnie była poprawa..

Trzeba to jednak gdzieś zgłosić, bo sporo osób używa jescze tej karty..

Pozdrawiam

PS. @The Structorr nie lubie takich sytuacji.. ale byles szybszy :)

Do karty dźwiękowej nie są potrzebne sterowniki (są już w dystrybucji). Natomiast stery do TNT2... Też są, tyle, że bez akceleracji, więc o grach możesz zapomnieć. Chyba, że poszukasz jakiś starych (bo nowsze nie obsługują TNT2) sterów na nvidia.com...

--

Ups, zapomniałem kliknąć na podgląd przed wysłaniem :( Sorry za powtarzanie.

gdzie szukac stery do grafiki??

Trzeci raz już to ktoś ci pisze: w archiwum sterów na www.nvidia.com

--

Echh, no dobra. Wejdź na tę stronę i spróbuj np. 53.36. Jak nie będą działały, spróbuj te z niższym numerem. I tak dalej, aż trafisz na działające.

Edytowane przez Raven

a gdzie znajde stery do lexmark z 42??

Lexmark to typowo Windowsowa firma, która oficjalnie nie wspiera Linuksa. Tutaj masz LINK do gościa który sam zrobił sterki, które nawet działają :) Jest do nich także dołączony graficzny konfigurator

IPB ImageCałkiem nieźle to wygląda :)

Co do instalacji i konfiguracji to ci raczej nie pomogę bo się na tym nie znam :) Nie miałem styczności z tą drukarką pod linuksem.

thx ale to musze ten ster 4.3.1.??? wgrac??

Nie wiem skąd wziąłeś tę wersję, wgraj .

Zawsze korzystnie wgrać najnowszą wersję... Zawiera względnie mniej starszych błędów.