xeryph Napisano Marzec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2005 Hi, Mam byc moze glupie pytanie. Probuje pierw zainstalowac Subiekta dla Windows pod Wine i caly czas mi pokazuja sie errory, ze nie ma jakis DLLi. Jak mozna ( jak mozna (_wogole_ → w ogóle) ORT ) to obejsc? Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2005 Mam byc moze glupie pytanie. Probuje pierw zainstalowac Subiekta dla Windows pod Wine i caly czas mi pokazuja sie errory, ze nie ma jakis DLLi. Jak mozna ( jak mozna (_wogole_ → w ogóle) ORT ) to obejsc? Mam być może głupią odpowiedź. Napisz nam, jakich dll-i żąda Subiekt, wtedy na pewno łatwiej będzie nam ci pomóc. Niestety, wszystkie wróżki szlag trafił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeryph Napisano Kwiecień 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2005 Przy instalacji wywala, ze potrzebne sa biblioteki DCOM dla Windows 95/98 w wersji 1.3. Jak tego nie ma nie chce sie zainstalowac na dysku, zainstalowalem na windowsie i odpalam na (_linuxie_ → Linuksie) ORT i blad ze nie ma niektorych pakietow - nie ma podanych jakich. Dzieki za pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2005 biblioteki DCOM dla Windows 95/98 w wersji 1.3. Skopiuj plik stdole32.tlb z window\system do tego samego katalogu w homie dla wine. Jeżeli przypadkiem nie masz windy na dysku, to stargaj ze strony microsoftu plik DCOM98.exe. Aby go zainstalowac, wydajesz polecenia wine DCOME98.exe /c /t:c:\\dcom. W ten sposób pojawi się w ~/.wine/dcom pliczek j.w. i kopiujemy go do ~/.wine/c/windows/system (tak zresztą, jak już napisałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi