lszk Napisano Kwiecień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2005 Otwierając plik *.psd wyskakuje mi błąd, że brakuje mu fontu, który jest w pliku wykorzystany. Kopiuje więc sobie ten font do ~/../windows/fonts, jednak przy uruchamianiu nadal się o niego pluje. Gdzie go jeszcze można wrzucić? PS. Znacie może ktoś linki do jakiś gotowych projektów zapisanych w *.psd do stargania za free? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2005 Ja mam fonty powrzucane lokalnie na użytkowniku, na którym pracuję czyli ~/.fonts i nigdy nie mam problemów. A ta Twoja ścieżka to jakaś dziwna taka - względna od katalogu domowego usera? Nie lepiej podać wprost od root-a ? Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2005 względna od katalogu domowego usera? yep Nie lepiej podać wprost od root-a ? tzn. ? Po wrzuceniu do ~/.fonts nadal jest to samo. Sprawdziłem to jeszcze na windzie i tam też, po wrzuceniu do windows\fonts również wyskakuje ten błąd/komunikat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 Nie lepiej podać wprost od root-a ? tzn. ? Pisząc "od root-a" mialem na myśli "root catalog", czyli katalog główny, czyli "/" Np. $HOME użytkownika to /home/kowalski to odwołanie ~/../inny_katalog jest równoważne zapisowi /home/inny_katalog Jeśli katalog ma stałe miejsce - a tak jest w przypadku katalogu "ogólnego" z czcionkami windows - to nie warto robić skomplikowanych odniesień względnych typu "~/.." albo "../../../..". Oczywiście niezależnie od sposobu zapisu ostateczny efekt jest ten sam bo system i tak rozwija sobie te ścieżki względne to pełnych od głównego katalogu. Chodzi bardziej o przejrzystość skryptów itp. To tyle OT Niestety co do Twojego problemu z fontami to nie mam innego pomysłu Tym bardziej, że jak piszesz pod windą jest to samo. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kocurkiewicz Napisano Kwiecień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2005 :shock: ścieżki rzeczywiście mało przejrzyste, ale wracając do sprawy: może poprostu to nie jest ten font?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi