Skocz do zawartości

Jak Odpalić Qemu

neo_fox

Rekomendowane odpowiedzi

No to chyba pozostaje tylko stara zasada informatyków: wyjśc i wejść jeszcze raz ;) Odinstaluj i zainstaluj na nowo. A może ściągnij paczkę z innego repozytorium?

Powodzenia, bo chyba warto. Po przeczytaniu Twojego postu "natchnęło" mnie i zabrałem się do instalacji - właśnie zainstalowałem win98 odpalane spod Fedory :) Trochę wolno działa, ale chyba i tak szybsze niż wine - porównywałem "na oko" szybkość działania mojego ulubionego programu graficznego Paint Shop Pro w wersji 7 pod wine i w wersji 8 pod QEMU.

Pozdr,

W.

właśnie to samo przyszło mi do głowy.

Skompilowałem właśnie ze źródeł i wydaje mi się że działa.

W każdym razie odpalił obraz. Zobaczymy jak wygląda sprawa z instalacją :-)

Jednak chyba najlepiej instalować ze źródeł :)

Ok. Udało mi się zainstalować w2k.

W98 od razu wypluł blue screen'a. :P

Musiałem jeszcze zainstalowaćsnapshot'a

Działa strasznie powoli :9 ale jednak :)

screenshot

A propos tego "działa powoli": wie ktoś może jak się dobrać do wersji QEMU 0.6.2 z CVS-a? Potrenowałbym temat z akceleratorem kqemu, ale on chodzi jeśli dobrze przeczytałem tylko z wersją rozwojową.

Na stronie QEMU jest wprawdzie odsyłacz do repozytorium CVS na stronach Savannah, ale pogubiłem się tam kompletnie. No chyba, że to trzeba pojedynczo ściągać poszczególne programy zamiast jednego qemu-0.6.2*.tar.gz :unsure: Albo co gorsza jakieś własne cvs-owe drzewko budować lokalnie i wgryzać sie w tajniki CVS-a :shock:

Pozdr,

W.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...