kaszpio Napisano Kwiecień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2005 Witam. Podlaczam dwa raptory do zlacz SATA. Po zainstalowaniu sie systemu, nie mozna zbootowac systemu. Czy sa niezbedne jeszcze jakies sterowniki? P.S-oczywiscie bootowanie w biosie jest ustawione prawidlowo. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narcyzek Napisano Kwiecień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2005 no tak, nie jestem pewien czy o to chodzi, ale: 1. Jak kolega ma grub'a to normalne jest, że w dużej ilości przypadków system się nie boot'uje 2. należy podłączyć tak dyski, aby był tylko jeden dysk na jednym kanale... 3. dziwne (ale nie chce mi się wnikać dlaczego tak jest), że jeżeli na jednym kanale znajdują się dwa podłaczone dyski to robi się tzw. "kicha"... 3. wystarczy, żeby było po jednym dysku - i jest OK (np. podłączenie HDD razem z CD likwiduje wszystkie problemy ... BTW oczywiście podłączenie na IDE Pozdr. MS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2005 np. podłączenie HDD razem z CD likwiduje wszystkie problemy Gdzieś czytałem, że zdecydowanie odradza się takich rozwiązań... Jeden kanał powinien być na HDD, drugi na napędy optyczne (chyba że ktoś ma SCSI). A tak na marginesie, to chyba ciężko o CDROMy SATA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2005 A tak na marginesie, to chyba ciężko o CDROMy SATA Właśnie wczoraj przeczytałem newsa (chyba na IDG.pl) o pojawieniu się pierwszej nagrywarki DVD na SATA EDIT↓: Eee tam, drogie jeszcze to ustrojstwo jest, a i pewnie ciężko takie dostać :/ (tj. w USA, bo w Polsce pewnie jeszcze dłuuugo będzie niedostępne (bo i kto by to kupił). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2005 A tak na marginesie, to chyba ciężko o CDROMy SATA Właśnie wczoraj przeczytałem newsa (chyba na IDG.pl) o pojawieniu się pierwszej nagrywarki DVD na SATA Kurka wodna, ale jest zacofany:/ Sorry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaszpio Napisano Kwiecień 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2005 na plycie mam dwa kanaly sata, kazdy z dyskow jest podlaczony oddzielnie...sprobuje zainstalowac z jednym dyskiem, moze to cos da... dodam ze moge ustawic sata jakos raid oraz ide, i kupa, zawsze to samo...:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2005 Po zainstalowaniu sie systemu, nie mozna zbootowac systemu. Znany błąd. Musisz zainstalowac nowsze jądro. Uruchamiasz system w trybie rescue → http://www.fedorafaq.org/basics/#rescue Chrootujesz się do systemu i instalujesz nowszy kernel: rpm -ivh kernel-numerki.rpm Nowsze paczki znajdziesz tutaj → http://sunsite.mff.cuni.cz/pub/fedora/updates/3/i386/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi