Skocz do zawartości

Linuxowe Nero

Gość ciupu

Rekomendowane odpowiedzi

cześć ,

poszukuje jakiegoś fajnego programiku , najlepiej zeby przyominał nero bo dobrze go wspominam :)

aha i jak odpalić program cdrecord w trybie graficznym ? jaka komenda , "cdrecord powoduje cos takiego :

"[ciupu@localhost ~]$ cdrecord

cdrecord: No tracks specified. Need at least one.

Usage: cdrecord [options] track1...trackn

Use cdrecord -help

to get a list of valid options.

Use cdrecord blank=help

to get a list of valid blanking options.

Use cdrecord dev=b,t,l driveropts=help -checkdrive

to get a list of drive specific options.

Use cdrecord dev=help

to get a list of possible SCSI transport specifiers.

[ciupu@localhost ~]$ "

zainstalowałem sobie wersje cdrtools-2.00.3.tar.gz ale chyba bez GUI , GUI się instaluje do tego osobno ? Pozdrawiam

Używam Gnoma , próba odpalenia k3d z terminala kończy się " naruszeniem ochrony pamięci " a wybierajac k3b z "Aplikacje" -> "multimedia" w ogóle nie reaguje.

dopiero wczoraj kupiłem nagrywarke lite on , program cd writer pluje sie ze jej nie widzi i chce sie konfigurowac , ok , daje mu ręczne dodanie sprzętu , ale niestety nie widzi go , daje mu zeby sam sobie go znalazł , on go dalej nie widzi .

Własnie robie update fedory , zobaczymy czy to coś da.

Mam nadzieje ze nie będe musiał przeinstalować fedory z powodu głupiej nagrywarki.

Pozdrawiam,

witam

Jest nero linux..

Kiedys zainstalowalem coby zobaczyc jak sobie radzi.

Jest podobne do nero 6. Pod wzgledem wizualnym. Nagrywac mozna jedynie cd z danymi..

Mozliwe ze jakies pluginy tez do niego wyszly.. ale ja nie mialem.

No oczywiscie to nero wiec platne.. not open source :) ale w dobie p2p :ph34r:

to raczej nie problem

Ja też używam Gnome i z k3b chodzi bez większych problemów.Zaznaczyłem do zainstalowania przy instalce. Większych, bo czasem głupieje, ale wtedy restartuje system i jest ok. Tylko trzeba nadać sobie uprawnienia będąc rootem, bo inaczej są kłopoty z wypalaniem jako user. Próbowałem xroast, czy jakoś tak ale jest gorszy.

ok zrobilem update kernala kilku bibliotek ... i odpala sie k3b , ale podczas próby nagrania cd , wyskakuje ze nia mam nagrywarki i moze co najwyżej zrobić mi obraz płyty ... co robić ?

nowy system czy cos w kernelu dłubac ? ale jak i co ?

EDYTOWANA 21:36

Po zainstalowaniu nowego kernela i kilku ponownych uruchomieniach , wykryło mi nagrywarke .

Dzięki za pomoc ! na razie chyba bede uzywał xroasta - jaki taki bardziej czytelny :) ale zobaczymy , zrobięłm mu równiez update , myśle ze bedzie śmigał OK

Pozdrawiam !

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...