dino the dog Napisano Kwiecień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2005 (edytowane) Witam mam następujący problem : Nie potrafię zainstalować sterowników do mojej karty graficznej ( radeon 9550 ) W teorii wszystko powinno być ok. ale w praktyce nie ma akceleracji. Wersja jądra : 2.6.9-1.667 P.S Jestem świeżym użytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT więc każda rada jest dla mnie cenna ! Edytowane Kwiecień 23, 2005 przez dino the dog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Kwiecień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2005 Wersja jądra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dino the dog Napisano Kwiecień 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2005 Wersja jądra : 2.6.9-1.667 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2005 Użyłeś tego sposobu: http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedora...ex.xhtml#radeon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dino the dog Napisano Kwiecień 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2005 podany link mi się nie otwiera ( http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedora...ex.xhtml#radeon ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 24, 2005 Sprawdz ten http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedorafaq/#radeon Mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 podany link mi się nie otwiera Jeśli próbuje zapisać Ci plik, to znaczy, że używasz jakiejś starej przeglądarki nie potrafiącej obsługiwać MimeType application/xhtml+xml. Z tego co wiem, to chyba jeszcze lynx ma z tym problemy. Jeśli musisz korzystac z konsoli, to odpal elinksa (ale wersję 0.10 lub nowszą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 Z tego co wiem, to chyba jeszcze lynx ma z tym problemy. Nie zapominaj o MSIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Kwiecień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2005 Udaje się to przy kombinacji zainstalowania zterowników a ali a następnie livana. Brakuje tam jednego elementu, należy wymienić /usr/lib/ati-fglrx libGL.so.1.2 z plikiem znajdującym się w /usr/X11R6/lib, lub dowiązać pod nazwą libGL.so i libGL.so.1 w katalogach /usr/lib i /usr/X11R6/lib. Inaczej GLX jest z Mesy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi