Skocz do zawartości

Nagrywanie Cd - Ale Nie K3b

wkuzia

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Ściągnąłem sobie rpm z K3b. Zainstalowałem i udało mi się bezproblemowo nagrać jedną płytę.

Przy ponownym uruchomieniu K3b nic mi się nie pokazało na monitorze, a przy uruchamianiu K3b w oknie terminala otrzymałem komunikat "naruszenie ochrony pamięci".

Poza tym K3b ma za duże litery w menu, używa jakichś swoich kolorów, a nie tego, co ja sobie ustawiłem w systemie.

Czy istnieje jakiś program, kŧórymożecie mi polecić , napisany pod GTK/Gnome, który zintegruje mi się z Gnome i dodatkowo nie będzie sypał błędami ochrony pamięci ?

Dodam od razu - nie pomagało przelogowanie się, ani restart całego systemu

Wojtek

ostatnio natknalem sie na NERO dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT. jest to uniwersalna paczuszka rpm tak wiec na fedorce na pewno zadziala :) wyglada prawie identycznie jak windowsowa wersia wiec nagrywanie jest bardzo proste. nagralem juz okolo 15 krazkow, glownie rw i zadnych problemow nie znalazlem.

Regulamin §3 1b

Edytowane przez Raven

ostatnio natknalem sie na NERO dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT. jest to uniwersalna paczuszka rpm tak wiec na fedorce na pewno zadziala :) wyglada prawie identycznie jak windowsowa wersia wiec nagrywanie jest bardzo proste. nagralem juz okolo 15 krazkow, glownie rw i zadnych problemow nie znalazlem.

Cały urok polega, że aby ściągnąć wersję pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT, trzeba zarejestrować tam posiadaną dotychczas wersję Nero 6 Reloaded. Ja mam Windowsową wersję 5.5.x, więc odpadam.

W jaki sposób udało Ci się ściągnąć od nich NeroLinux ?

Wojtek

@wkuzia: a stad :D odnalazlem ten mirrorek:

Regulamin §3 1b

Proszę nie podawać linków do kraków, seriali itp.

wiem ze to nie ladnie krakowac programy (_linuxowe_ → linuksowe) ORT ale ciii.... ;)

edit: przed sekunda zauwazylem ze Raven dopisal mi tam slowko o regulaminie ale juz nie zdazylem poprawic...

no nic.. pozostaje kupic nero dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT, a z tego co wiem wydatek to raczej niewielki.

Edytowane przez Ro-X

pozostaje kupic nero dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT

A jest sens używac zamknięte, niewolne oprogramowanie skoro jest darmowy, z otwartymi źródłami odpowiednik?

Czy to tylko takie podjeście: pod Windowsem używał-am/em (zwykle legalnego inaczej) Nero, więc pod Linuksem też?

Może ktos uważać, że to głupie, ale zawsze mi się wydawało, że korzystanie z Linuksa pociąga za sobą wyznawanie zasad propagowanych przez FSF (hehe, może powinienem przesiąść się na Debiana? ;-) ).

(hehe, może powinienem przesiąść się na Debiana? ;-) ).

RMS już nie lubi Debiana :D Teraz musiałbyś używać argentyńskiej dystrybucji "Ututo-e" :P

BTW Fedora ma podobne założenia jak Ututo (znaczy to pierwsze z wymienionych na LN, bo dwa pozostałe są śmiechu warte), dlaczego więc nie podoba się RMS-owi? Może z powodu jej komercyjnych "pleców" (Red Hat)?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...