wkuzia Napisano Kwiecień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2005 Cześć Ściągnąłem sobie rpm z K3b. Zainstalowałem i udało mi się bezproblemowo nagrać jedną płytę. Przy ponownym uruchomieniu K3b nic mi się nie pokazało na monitorze, a przy uruchamianiu K3b w oknie terminala otrzymałem komunikat "naruszenie ochrony pamięci". Poza tym K3b ma za duże litery w menu, używa jakichś swoich kolorów, a nie tego, co ja sobie ustawiłem w systemie. Czy istnieje jakiś program, kŧórymożecie mi polecić , napisany pod GTK/Gnome, który zintegruje mi się z Gnome i dodatkowo nie będzie sypał błędami ochrony pamięci ? Dodam od razu - nie pomagało przelogowanie się, ani restart całego systemu Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2005 W samym gnome jest program do nagrywania, uruchamiało się go chyba wpisując w oknienautilusa burn:/// Do do naruszenia ..., to poszukaj na forum info o prelinku. Może pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Kwiecień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2005 (edytowane) ostatnio natknalem sie na NERO dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT. jest to uniwersalna paczuszka rpm tak wiec na fedorce na pewno zadziala wyglada prawie identycznie jak windowsowa wersia wiec nagrywanie jest bardzo proste. nagralem juz okolo 15 krazkow, glownie rw i zadnych problemow nie znalazlem. Regulamin §3 1b Edytowane Kwiecień 30, 2005 przez Raven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkuzia Napisano Kwiecień 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2005 ostatnio natknalem sie na NERO dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT. jest to uniwersalna paczuszka rpm tak wiec na fedorce na pewno zadziala wyglada prawie identycznie jak windowsowa wersia wiec nagrywanie jest bardzo proste. nagralem juz okolo 15 krazkow, glownie rw i zadnych problemow nie znalazlem. Cały urok polega, że aby ściągnąć wersję pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT, trzeba zarejestrować tam posiadaną dotychczas wersję Nero 6 Reloaded. Ja mam Windowsową wersję 5.5.x, więc odpadam. W jaki sposób udało Ci się ściągnąć od nich NeroLinux ? Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
starplash Napisano Kwiecień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2005 Jeżeli chcesz nagrywać pod gnome to spróbuj CDrecorder. ja tego używam też prócz k3b i nie widze żadnych problemów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Kwiecień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2005 (edytowane) @wkuzia: a stad odnalazlem ten mirrorek: Regulamin §3 1b Proszę nie podawać linków do kraków, seriali itp. wiem ze to nie ladnie krakowac programy (_linuxowe_ → linuksowe) ORT ale ciii.... edit: przed sekunda zauwazylem ze Raven dopisal mi tam slowko o regulaminie ale juz nie zdazylem poprawic... no nic.. pozostaje kupic nero dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT, a z tego co wiem wydatek to raczej niewielki. Edytowane Kwiecień 30, 2005 przez Ro-X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Kwiecień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2005 Może spróbuj Graveman. Co prawda na codzień wole K3B ale ten też nie sprawia problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2005 pozostaje kupic nero dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT A jest sens używac zamknięte, niewolne oprogramowanie skoro jest darmowy, z otwartymi źródłami odpowiednik? Czy to tylko takie podjeście: pod Windowsem używał-am/em (zwykle legalnego inaczej) Nero, więc pod Linuksem też? Może ktos uważać, że to głupie, ale zawsze mi się wydawało, że korzystanie z Linuksa pociąga za sobą wyznawanie zasad propagowanych przez FSF (hehe, może powinienem przesiąść się na Debiana? ;-) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Kwiecień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2005 chodzilo mi raczej o to ze jesli chce sie uzywac nero to 3ba go kupic osobiscie kozystam z nagrywarki gnoma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Maj 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2005 (hehe, może powinienem przesiąść się na Debiana? ;-) ). RMS już nie lubi Debiana Teraz musiałbyś używać argentyńskiej dystrybucji "Ututo-e" BTW Fedora ma podobne założenia jak Ututo (znaczy to pierwsze z wymienionych na LN, bo dwa pozostałe są śmiechu warte), dlaczego więc nie podoba się RMS-owi? Może z powodu jej komercyjnych "pleców" (Red Hat)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi