windykator Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 1. Wiem że problem poruszany wszedzie po kilka razy ale nie moge sobie poradzic z ustawianiem polskich fontów w mplayerze. Sciągłem ze strony mplayer odpowiednie czcionki (font-arial-cp1250) wypakowałem jedną i przegrałem do folderu /.mplayer/, podałem sciezke w programie i efekt tego taki że pomieszały się niektóre znaki. Zamiast ł mam ź itd (ą np. jest OK). Co z tym zrobic? 2. Co zrobić aby wine miał jakąś normlaną czcionek a nie @!#@#$? Nigdy z niego nie korzystałem, może mi ktoś w skórcie opisać konfiguracje i użytkowanie? Zainstalowałem też xwine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 1. Ja mam ustawionego Arial.ttf(przegranego na ext3) i kodowanie CP1250 w zakładce Font i w zakładce Subtitle & OSD kodowanie ISO-8859-1 (ISO -osiem osiem pięć dziewięć - jeden). Wiem że to nietypowe ustawienie, ale tylko taki mi działa. W poprzednich wersjach Mplayera było ok, a tu coś zknocili :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
windykator Napisano Maj 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 AD1 działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Maj 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2005 Ja tez mam arial i kodowanie Slavic/Cenral European Windows (cp 1250) w fontach tylko i dziala bez zazutow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Maj 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2005 2. Co zrobić aby wine miał jakąś normlaną czcionek a nie @!#@#$? Następnym razem użyj WYSZUKIWARKI! http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...showtopic=3046& Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi