avogadro Napisano Maj 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2005 Witam Mam taki maly problemik po zakonczeniu pracy jak juz zamkne moja fedorke to pojawia sie "acpi_power_off called" i nic sie nie dzieje i wowczas musze trzymac ten nieszczesny przycisk 7 sekund az nareszcie sie wylaczy. Czy ktos moglby mi cos doradzic?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Maj 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2005 Na początek zaktualizuj system Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvr Napisano Maj 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2005 Musisz dopisac do opcji startowych kernela cos takiego: acpi=off i powinno zadziałać .... u mnie zadzaiałało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abuk Napisano Maj 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2005 Mozesz sprobowac: modprobe apm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avogadro Napisano Maj 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2005 Tylko nie wiem gdzie dokladnie mam dopisac acpi=off bo ja jestem zupełnie newbe! I nie mam pojecia jak to zrobic a polecenie modprobe apm nie dziala i wywala mi bash: modprobe: command not found (oczywiscie zrobilem to jako su) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Maj 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2005 newbe! Chyba newbie (oczywiscie zrobilem to jako su) To rób przez "su -" (myślinik, ludzie, myślnik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2005 Musisz dopisac do opcji startowych kernela cos takiego: acpi=off Zamiast obchodzić problem na około, lepiej go rozwiązać normalnie → aktualizacja kernela. ACPI się przydaje i nie warto go wyłączać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvr Napisano Maj 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2005 czy to oznacza, że w jajku 2.6.11 poprawili błd z ACPI znany z 2.6.9 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2005 W większości przypadków tak → https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=132761 Na sporadycznych maszynach jeszcze nie → https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=155127 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvr Napisano Maj 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2005 Usune ten parametr i sprawdze....w każdym razie THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avogadro Napisano Czerwiec 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2005 Już wszytko gra odkąd mam nowego kernelka 2.6.11 Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi