ysio Napisano Maj 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2005 Jeśli już poprawiałeś ustawienia mplayera (gmplayera) i nie wyszło Ci oto recepta: 1. przenies całą konfigurację mplayera mv ~/.mplayer ~/.mplayer.bak 2. uruchom mplayer (mplayer zwróci oczywście jakieś błędy nie przejmuj się TAK MA BYĆ) mplayer 3. teraz stwórz własny poprawnie działający config echo -e "vo=xv\nao=alsa\nsubcp=iso-8859-1\nslang=pl\nalang=pl" > ~/.mplayer/config 4. teraz jako root (su -) rm -rf /usr/share/mplayer/font ln -s /usr/share/mplayer/font-arial-cp1250/font-arial-28-cp1250 /usr/share/mplayer/font 5. Pozostala jeszcze instalacja czcionki. Ściągnij skrypt instalacyjny, który przygotowałem + polska czcionka (ten pakiet tak jest nazwany przez autora, ja nim nie jestem), ze strony. W środku znajduje się czcionka subfont.ttf. Skopiuj ją do katalogu /usr/share/mplayer/ Uwaga Nowy link to http://aed_221.webpark.pl/menu/download.html Zrobione moje pakiety (pobrane apt): mplayer-skins-1.7-1.0.rf mplayer-docs-1.0-0.16.pre7.1.fc3.rf mplayer-1.0-0.16.pre7.1.fc3.rf mplayer-fonts-1.1-3.0.rf kernel-module-nvidia-2.6.11-1.14_FC3-1.0.7174-0.lvn.1.3 kernel-2.6.11-1.14_FC3 xorg-x11-6.8.2-1.FC3.13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Maj 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2005 Jeśli już poprawiałeś ustawienia mplayera (gmplayera) i nie wyszło... OT: Jest jeszcze KMplayer, moze komus sie przyda pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Maj 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2005 (edytowane) Mi pomógł następujący opis → http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...t=0entry14768 Edytowane Listopad 9, 2005 przez _PaT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Listopad 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2005 podany przes Sebola link niestety jest nieaktywny ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Listopad 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2005 podany przes Sebola link niestety jest nieaktywny ...... Po pierwsze SebOOla Po drugie już jest aktywny, dzięki za spostrzeżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joga.Bonito Napisano Marzec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2007 Witam, a ja przez przypadek "odkryłem" ciekawy trik. Aby mieć polskie znaki nie trzeba nic dodatkowo robić Wystarczy, że: 1) mplayer --> preferences --> subtitles & osd: ustawić encoding na Slavic/Central European Windows (CP1250) oraz 2) mplayer --> preferences --> Font: zostawić Font na Sans oraz Encoding na Unicode - czyli bez zmian. I to tyle, mi w ten oto sposób wszystko działa, nie ma krzczków Banalnie proste, a tu koledzy męczą się, coś tam kopiują... i po co? Do celu należy dochodzić jak najkrótszą drogą Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2007 Dokładnie tak jak kolega wyżej. Polecam ten sposób zawsze i wszędzie, np. tu: http://cieciewnecie.pl/forum.php?req=thread&postid=77241 Wszyscy jak widać zadowoleni =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dalrid Napisano Marzec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2007 Potwierdzam POMOGLO !!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand-fly Napisano Lipiec 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2008 Ja też potwierdzam, że ten sposób działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi