Skocz do zawartości

Ściągnięte Dane W Neostradzie

rsobczuk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś wie jakiego można użyć programu do sprawdzania ilości ściągniętych danych przez neostradę??? Wiem, ze są takie programy, ale działają w X-ach, a ja potrzebuję program/skrypt, który będzie działał pod Fedorą...

Oczywiście nie zależy mi na samodzielnym napisaniu sobie takiego skryptu, który będzie mi indywidualnie sprawdzał dane przesłane przez interfejs ppp0, bo taki juz sobie napisałem, tylko zależy mi na wyciągnięciu tej informacji z bazy TPSA.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Rafał

Odkrywcze może nie, ale jakze naprowadzające ...

Skoro jesteś wstanie napisać taki skrypt który sprawdza ilość ściągnietych danych przez interfejs sieciowy, to nie powinieneś mieć problemu z napisaniem skryptu który odczytuje tę wartość ze strony tpsa. (problem polega na tym że na stronie tepsy ten "miernik" działa raz na 10 albo rzadziej ... więc kiepskie z niego źródło informacji)

Ja bym chyba został przy indywidualnym skrypcie kontrolującym interfejs sieciowy.

Właśnie mi zależy na informacji, jaką podaje tepsa, a to, że ich miernik jest kiepski, to działa na moją korzyść, bo mogę ściągnąć więcej danych... Wolał bym mieć to jednak pod kontrolą za pomocą takiego skryptu...

A napisanie nie jest takie proste, bo tam jest logowanie i to na specjalnych warunkach - za pomocą połączenia szyfrowanego. A jeszcze poza tym po co pisać coś, co być może zostało już napisane...

Jak nie pojawi się nic, co mogło by spełnić moje oczekiwania, to spróbuję napisać samemu taki skrypt...

No to już wcześniej napisałem, że taki skrypt sobie napisałem, ale to nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości, bo:

1) port 25 nie jest wliczany do limitu połączeń, a w taki sposób jak mam zrobiony obliczany jest całkowity transfer przechodzący przez interfejs...

2) Tepsa myli się często z obliczaniem limitu i działa to często na moją korzyść :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...