quanta Napisano Czerwiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2005 otóż przy próbie instalacji sterów nvidii (według faq) wyrzuca mi: Error: missing dep: /boot/vmlinuz-2.6.11-1.27_FC3 for pkg kernel-module-nvidia-2.6.11-1.27_FC3 niezbyt to rozumiem, mam kernel 2.6.11. więc to normalne, że nie mam pliku vmlinuz-2.6.11-1.27_FC3 O co tu chodzi, ewentualnie jak mogę zainstalować te stery? w repozytorium nie ma sterów do wersji kernela 2.6.11 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2005 Czyżbyś instalował stery nvidii na kernel, ktory Sam kompilowałeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quanta Napisano Czerwiec 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2005 a to źle? jaśniej proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2005 Tak, bo jak chcesz instalować stery do nvidii z livna.org, to musisz mieć kernel instalowany z rpmu Oficjalny do Fedorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quanta Napisano Czerwiec 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2005 a jak inaczej mogę zainstalować te stery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2005 Są stery na stronie nvidii, ale ja z nimi mialem same problemy i nie chciało mi się bawić. Musisz poszukać na googlach i na stronie nvidii - wszystko jest opisane, bo ja juz Ci niestety więcej nie mogę pomóc Życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quanta Napisano Czerwiec 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2005 Nie kumam z tego wynika, że nie mogę zainstalować sterów nvidii mając jądro 2.6.11 ?? Bo nigdzie nie ma sterów właśnie do tej wersji kernela, beznadzieja :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoooL Napisano Czerwiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 sa sterowniki na stronie nvidia, jak to juz kolega wojtekjs zauwarzyl → zauważył http://www.nvidia.com/object/unix.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 a to źle? jaśniej proszę Trzeba było zrobić pakiet RPM. Mógłbyś potem przekompilować sterowniki nvidii z pakietu SRPM. A tak OT, to można wiedziec po co kompilowałeś recznie kernel? Są stery na stronie nvidii, ale ja z nimi mialem same problemy Święte słowa. Szczególnie po aktualizacji X.org X11 → http://www.redhat.com/archives/fedora-test...y/msg01602.html Odradzana jest instalacja instalatorem dostarczonym przez nVidię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quanta Napisano Czerwiec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 Dzięki Zainstalowałem kernel z fedory i stery nvidii, wszystko gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Czerwiec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2005 A tak OT, to można wiedziec po co kompilowałeś recznie kernel? Może żeby mieć support dla ntfs? I nie bawić się z capacity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2005 Można pójść na łatwiznę i zainstalować kernel-module-ntfs No chyba, że się preferuje metodę "zrób to sam". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi