Skocz do zawartości

Pendrive

andriusza1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanko czy Fedorka radzi sobie z Pendrive? Nie chodzi tu teraz o firmy tylko o to czy wyrywa je automatycznie? A moze jest jakies narzedzie do wykrywania nowego sprzetu, tak tylko pytam, bo wydaje mi sie ze jest XXI wiek to chyba znajduje automatycznie takie rzeczy :) A moze to dopiero przed nią. Ale musze takie rzeczy wiedziec, zeby np komus udzielic odpowiedzi jak kogos przekrecam na (_linuxa_ → Linuksa) ORT ;) Jak sprawa wyglada z dodawaniem nowych urządzen przez np USB → automatycznie czy trzeba mieszac w plikach conf ????

Było, było. Ale czy było coś takiego: mi pendriva wykrywa, ale tylko raz. Tzn. jeśli kliknę "odmontuj wolumin" a następnie podłączę pendriva ponownie, to go fedora nie widzi. Po zrestartowaniu widzi, a po odłaczenie znowu restart, itd. Trochę to bez sensu, ale poczekam już na FC4. Aparat cyfrowy wykrywa, ale .... po kliknięciu na importuj fotografie wywala komunikat: nie wykryto aparatu albo jakoś tak, jednak pokazuje go jako "removable media". Oczywiście tylko raz.

• 2 weeks later...