andriusza1 Napisano Czerwiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 Witam, mam pytanko czy Fedorka radzi sobie z Pendrive? Nie chodzi tu teraz o firmy tylko o to czy wyrywa je automatycznie? A moze jest jakies narzedzie do wykrywania nowego sprzetu, tak tylko pytam, bo wydaje mi sie ze jest XXI wiek to chyba znajduje automatycznie takie rzeczy A moze to dopiero przed nią. Ale musze takie rzeczy wiedziec, zeby np komus udzielic odpowiedzi jak kogos przekrecam na (_linuxa_ → Linuksa) ORT Jak sprawa wyglada z dodawaniem nowych urządzen przez np USB → automatycznie czy trzeba mieszac w plikach conf ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 Mi pendrive działa tak jak na windowsie - czyli w 95% wykrywa od razu i montuje: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 Przecież na forum było o tym wiele razy. Wystarczyło poszukać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Czerwiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 Było, było. Ale czy było coś takiego: mi pendriva wykrywa, ale tylko raz. Tzn. jeśli kliknę "odmontuj wolumin" a następnie podłączę pendriva ponownie, to go fedora nie widzi. Po zrestartowaniu widzi, a po odłaczenie znowu restart, itd. Trochę to bez sensu, ale poczekam już na FC4. Aparat cyfrowy wykrywa, ale .... po kliknięciu na importuj fotografie wywala komunikat: nie wykryto aparatu albo jakoś tak, jednak pokazuje go jako "removable media". Oczywiście tylko raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 podłączę pendriva ponownie, to go fedora nie widzi. Po zrestartowaniu widzi, a po odłaczenie znowu restart W budzie na MDK 10.1 miałem to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2005 Hmm a co w FC4 ma automatycznie podmontowywac? Fajnie by bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Czerwiec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2005 Nie wiem jak jest w KDE, ale GNOME już w FC3 automatycznie podmontowywało takie urządzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2005 to trza wypróbować KDE, w tym tygodniu wypróbuje i napisze czy dziala w tym srodowisku, bo Gnome hmm no tego cos mi nie przypadł do gustu, ale na szczescie mam wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Działa bez problemu i w KDE - sprawdzone . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi