asasyn Napisano Czerwiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 Witam, niedawno zainstalowałem czwórke i jest nieźle poza: 1)Dołączony kompilator 2) Najważniejsze, internet. Działa wolniej niz na modemie. Mam router Asmax AR 804u podpięty do wbudowanej w płytę sieciówki SiS900 opartej na realteku. W resolv.conf jest adres routera i jeżeli go zmienię na inny to o necie mogę pomarzyć, dodanie drugiego nic nie zmienia, internet dalej się wlecze.Macie może jakieś sugestie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Czerwiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 do resolv.conf powienieneś wpisać adrey DNS a nie adres routera wejdź do Menu > Ustawienia systemowe > Sieć i tam wpiosz bramę i DNSy dla twojej karty siciowej, powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Czerwiec 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 Właśnie w resolv.conf na slacku mam tylko adres routera i wszystko śmiga Buffalo linux śmigał, vector linux (dwie wersje) tak samo, fedora nie chce. Chyba ją odłożę na następny rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 A wyłączenie IPv6 pomaga? Dopisz do /etc/modprobe.conf alias net-pf-10 off Możesz pokazać co wyświetli: time host fedora.pl time ping -c 4 fedora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Czerwiec 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 Dzięki za wszystko ale decyzja zapadła, Fedora leci w kosmos, spotkamy się za rok Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 Fedora Core jest od początku systemem typowo eksperymentalnym. Cudów nie warto więc oczekiwać... Upierdliwa była FC2 i FC3 (nie wiem jak FC1, bo nie próbowałem). Ale FC4 to już faktycznie porażkowy OS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Czerwiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2005 Ale FC4 to już faktycznie porażkowy OS. Prażkowy :?: Ja uważam wręcz przeciwnie ... jest bardziej dopracowana od poprzedniczek. Działa dużo szybciej ... no może znow trochę organizację zmienili ale można przywyknąć... generqalnie na + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Lipiec 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2005 Nie dało mi spokoju i wróciłem. Pomogła rada Gajownika. Dzięki mistrzu:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Lipiec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2005 fraDiavolo to jaki nie jest porażkowy - windows :?: Ja myśle że Fedora nie jest porażkowa tylko lubi wyzwania - zastosowanie GCC4 GNOME 2.10 KDE 3.4.0 i zaraz jego aktualizacja do KDE 3.4.1 wyzwanie nie małe takie nówki połączyć w jedną całość tak by wszystko działało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cHawk Napisano Lipiec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2005 wyzwania jeeeee i o to właśnie chodzi, w końcu po to powstał ten system, to nie jest LAMsystem jak Windows, a lamerów zapraszamy na Windowsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Lipiec 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2005 a lamerów zapraszamy na Windowsa. Taaak, domyślam się że jesteś wyyyyjjjjjąąąttkkkkooowwyyymmm expertem w dziedzinie systemów operacyjnych. Ciekawe czy znasz cały wiersz poleceń windows. Czy masz w jednym palcu cały rejestr. Wg ciebie osoba pisząca rozbudowane aplikacje w np C/C++ jest lamerem. Grafik na codzień pracujący w Photoshop-ie jest lamerem. Specjalista od baz danych jest także lamerem. Ludzie z borlanda tworzący kolejne wesje Delphi to także lamerzy bo tworzą dla windows. Oni wszyscy są lamerami bo używają windowsa. Coś ci powiem: mam w kompie Slackware10.1 Fedorę4 windowsXP. Nigdy w życiu osoby używającej windows nie nazwałbym lamerem. No ale domyślam się że ty jesteś expert a ja nie ( jestem lamerem bo mam windę w kompie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cHawk Napisano Lipiec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2005 sory...nie chodziło mi o to...chodzi o wyzwanie...jeżeli nie chcesz ryzykować wróc do Widndowsa..ok zachowałem sie jak lamer ...mam przykre wspomnienia z nim i moje 100GB zdjęc, które mi usuneło, bo jakiś lamer podrzucił mi wira, jak chcą hakować niech sie przerzucą na (_linuxa_ → Linuksa) ORT i przyjmą wyzwanie. Dla mnie hacking na Windowsie nie był trudny ale dawał niewiele możliwości, Linux już nie jest taki prosty jak Windows..."LAMsystem"-bo zwykły użytkownik może ci ******** kompa w kilka sekund nie wysilając się przy tym...i nie jestem expertem...w przeciwieństwie do was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi