rx70 Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Witam mam problem z yum chodzi o kcelerację 3D w karcie graficznej nVidii.Niedawno przeczytalem faq na fedora.pl i postopilem zgodnie z instrukcjiom zamienilem plik /etc/yum.conf na ten co byl na stroniei wydalem polecenie # yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r) i wyskoczyl mi blad Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/yum", line 22, in ? import yummain ImportError: Bad magic number in /usr/share/yum/yummain.pyc Mam FC3 I nie wiem co mam teraz zrobici zeby to prawidlowo dzialalo. Jesili taki temat pojawil sie na forum ,moglem go niezauwazyci to prosze o link Dziekuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 (edytowane) hmmm... ale masz FC4? czy FC3? bo FAQu jest do FC3.... Edycja: to co nizej -> no slepy dzis jestem i zaspany. czas na kawe... Edytowane Czerwiec 21, 2005 przez patpi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Mam FC3 Jak wyżej patpi Może literówka? # yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r)' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 a sprobuj jako root w konsoli wklepac to modprobe nvidia i zrestartuj, odpisz czy to cos dalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rx70 Napisano Czerwiec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Wklepalem odprobe nvidia z # i nic to nie dalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Wklepalem odprobe nvidia z # i nic to nie dalo ale to odprobe to literowka czy moze sie pomyliles bo ja jak wpisalem modprobe nvidia to mi dziala, i sprwadz jeszcze xorg.conf czy masz zahaszowane load dri a sekcji driver czy masz "nvidia" zamiast "nv" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Hm, albo ja źle zrozumiałem, albo rx70 jeszcze w ogóle nie zainstalował sterów, więc modprobe niewiele mu pomoże Yum wywalił mu błąd, stąd pytanie czy nie zrobił literówki (to nam tutaj wrzucił): # yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r) <- brak apostrofu zamykającego # yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r)' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 fakt nie przyuwazylem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rx70 Napisano Czerwiec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Panowie literowke zrobilem na stronie w terminalu mialem dobrze i wyskakiwal mi ten blad nie wiem dlaczego mozecie mi nie uwierzyci ale gdy teraz #yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r)` nieiwem dalczego sie zajnstalowalo wszystko a wczesniej nie chociaz sprawdzalem czy zrobilem apostrof na koncu i byl Mimo wszystko za wszystko dziekuje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 @rx70 Nie lepiej isc do sasiada z bloku (do mnie ;P) i powiedziec, obyloby sie bez pisania na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 @rx70 Nie lepiej isc do sasiada z bloku (do mnie ;P) i powiedziec, obyloby sie bez pisania na forum ROTFL! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi