hwincenciak Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Witam, Posiadam Notebooka MaxData Eco 4000 A na Chipsecie SIS. Po instalacji FC4 nie działa dhcp na karcie eth0 i dźwięk. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Co masz w pliku /etc/resolv.conf ? ifconfig eth0 up podnosi sieciówkę? (tzn. czy w ogóle jest aktywna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hwincenciak Napisano Czerwiec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Oczywiście karta jest widoczna ale przy podnoszeniu dhcp wisi wisi i w końcu nie nadaje adresu. Podczas bootowania przy uruchomianiu sieć dźwięk wisi dość długo może drivery ale nie wiem jak to mam zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Dlatego pytam co masz w pliku /etc/resolv.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hwincenciak Napisano Czerwiec 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Nie ma pliku resolv.conf natomiast nie pinguje mi sieci lokalnej nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 A co zwraca ci ping localhost Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hwincenciak Napisano Czerwiec 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 pinguje localhost'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Może to pomoże, ale najpierw sprawdź, czy nie jest już ustawione i wstaw odpowiednie adresy IP oczywiście (polecam przeczytać man route) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hwincenciak Napisano Czerwiec 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 dodałem statyczny adres i routing pinguje localhost i nadany adres ale nie wychodzi na zewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk. Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Witam, Mam ten sam problem, nie dizała DHCP, dźwięk i jeszcze Samba przestała udostępniać katalogi. W FC3 nie miałem problemów. Po ustawieniu adresów ręcznie sieć działa. Ale to tylko prowizorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 dodałem statyczny adres i routing pinguje localhost i nadany adres ale nie wychodzi na zewnątrz A czy aby nie chodzi o to, że dostawca na serwerze DHCP ustawił statyczne adres IP przypisane do MAC? I może sypnął się gdzieś wpisując twój MAC? Skontaktuj się z adminem sieci i dowiedz o to.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi