inny Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 witam ! ciągle coś brzęczy mi w głośnikach. gdy zapuszcze jakas muzyke to wraz z kawalkiem z glosnikow wydobywa sie szum. zabawa alsamixer'em nic nie daje przy instalacji podczas detekcji dźwięku wraz z próbką "charczalo" o co chodzi, moze trzeba jakis sterownik doinstalowac :?: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Zawsze się zalecało nie ustawiać suwaka PCM w np. aumix'ie powyżej 80%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Bywało, że pod windą tak miałem. Wyciszyłem wtedy albo CD-Audio albu Line-in. Spróbuj analogicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inny Napisano Czerwiec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 niestety nic nie pomaga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Był temat. Sam pisałem Ale to było dość dawno, więc może podam na sucho, żebyś skopiował sobie i odpalił (chyba nie musisz być root) taki skrypt: #!/bin/bash amixer set 'Master' 100% on amixer set 'Line' 100% on amixer set 'PCM' 100% on amixer set 'IEC958,0' off amixer set 'IEC958,1' off Powinno pomóc. Szczegóły -> man amixer. W tyrbie graficznym tez mozna to samo. W temacie szumu to najbardiej 2 ostatnie linijki się liczą. Ja mam ten skrypt na stałe podłączony w /etc/rc.local i dobrze mi z tym Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inny Napisano Czerwiec 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 Był temat. Sam pisałem Ale to było dość dawno, więc może podam na sucho, żebyś skopiował sobie i odpalił (chyba nie musisz być root) taki skrypt: #!/bin/bash amixer set 'Master' 100% on amixer set 'Line' 100% on amixer set 'PCM' 100% on amixer set 'IEC958,0' off amixer set 'IEC958,1' off Powinno pomóc. Szczegóły -> man amixer. W tyrbie graficznym tez mozna to samo. W temacie szumu to najbardiej 2 ostatnie linijki się liczą. Ja mam ten skrypt na stałe podłączony w /etc/rc.local i dobrze mi z tym Pozdr, W. no teraz wszystko jest OK big thx WalDo pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy977 Napisano Luty 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2006 Mam pytanie zaczynam dopiero przygode z Fedorą skopiowałem te kilka linijek wkleiłem do konsoli i działa ale nie wiem czy to już tak zostanie czy po wyłączeniu będzie znowu źle ?? Prosze mi napisać gdzie to wstawić w jakim pliku aby wszystko działało Dziękuje z góry!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2006 Jeżeli chodzi o skrypt WalDo, to wypełniasz go podaną przez niego zawartością, nadajesz chmod +x skrypt i dopisujesz do /etc/rc.local (albo jak to się tam w Fedorze nazywało). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy977 Napisano Luty 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2006 Hmm... Wszystko fajnie tyle że nie mam pojęcia od czego zacząć "chmod" to dla mnie jedynie wyraz nie wiem co to oznacza. Jestem początkujący, mam Fedore od 4 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2006 Jestem początkujący, mam Fedore od 4 dni No, ale to nie zwalnia od myślenia i uważnego czytania. Przecież już Ci lszk napisał, że to się w pliku /etc/rc.local umieszcza. Ja zresztą też o tym wspominam w którymś miejscu. A jak jesteś początkujący, to polecam m.in. www.fedora.pl oraz faq.fedora.pl. Poza tym spróbuj znaleźć sobie jakiś kurs podstaw uniksa/linuksa. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi