zz10/zibi Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 proszę o informację gdzie skonfigurować wine, w jakim pliku gdy próbuję coś zainstalować pisze mi niewłaściwa wersja systemu. udało mi sie z winampem i teraz gdzie on się zainstalował- gdzie szukać programu .exe nie udało się z office xp, 2003 niewłaściwy system nie udało się ze swat4 j.w usr/bin/winecfg nic nie daje opcja Windows version obecnie :automathicaly ale zmiany nic nie dają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 W pliku konfiguracyjnym w 99 linii sprawdz. PS. Do office'a polecam cross over office. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10/zibi Napisano Czerwiec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 ale w jakim pliku ? czego?gdzie on jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 ~/.wine/config Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10/zibi Napisano Czerwiec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 nie ma takiego dosdevices drive_c system.reg userdef.reg user.reg dwa pierwsze to foldery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Na userze w konsoli wpisz poprostu wine -> wtedy chyba tworzył się ten plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10/zibi Napisano Czerwiec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 [zibi@localhost ~]$ wine Wine 20050524 Usage: wine PROGRAM [ARGUMENTS...] Run the specified program wine --help Display this help and exit wine --version Output version information and exit [zibi@localhost ~]$ niestety nie stworzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 LOL Nie mam teraz możliwości sprawdzić na Fedorze. Sprawdz czy masz winesetup (na Debianie mam to w pakiecie winesetuptk) -> /usr/bin/winesetup => powinien się taki graficzny konfigurator otworzyć (na MDK też go miałem, więc powinien też być na F.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10/zibi Napisano Czerwiec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 W jednym arcie znalazłem coś taklego wine --winver win98 -- programik.exe Dzięki temu ustawiasz, w trybie zgodności z jakim systemem chcesz instalować. Co do tego configu, to wszędzie na necie jest, że należy skopiować go do miejsca docelowego z katalogu ze źródłami, ale nic nie pisze o instalce z paczek. Mimowszystko zawsze mi się wydawało, że wydanie samej komendy wine za 1-szym uruchomieniem go tworzyło Na Debianie nie było takich jaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10/zibi Napisano Czerwiec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 no tak tylko co to za programk.exe no nic bębę szukał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 no tak tylko co to za programk.exe program który chcesz uruchomić prze wine NIe mam teraz wine i nie będę instalował bo jest mi niepotrzebne, ale ZTCP to powinien być plik /etc/wine.config (albo jakoś tak), skopiuj sobie go do ~/.wine/ i pozmieniaj tam co chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Konfigurację tworzy winecfg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10/zibi Napisano Czerwiec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 [root@localhost zibi]# wine --winver win98 /media/cdrecorder/setup.exe wine: cannot find '--winver' [root@localhost zibi]# wine --winver win98 -/media/cdrecorder/setup.exe wine: cannot find '--winver' [root@localhost zibi]# wine --winver win98 --/media/cdrecorder/setup.exe wine: cannot find '--winver' [root@localhost zibi]# znaczy tej opcji nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Hmm no możliwe, że z wersji na wersje zmienili. Poczytaj jeszcze tego pdf'a, może coś lepiej rozjaśni http://zgul.ime.uz.zgora.pl/publikacje_pdf...onfiguracja.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi