Skocz do zawartości

Fedora Core 4 I Neostrada Sagem Fast 800

cavemanxp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam miałem Fedore Core 3 i tam zainstalowaną neostrade i wszystko działało. Po zainstalowaniu Fedora Core 4 nieumie tego znowu zrobić i nie wiem czemu robie jak w przypadku Fedory Core 3. Aha obie diody na modemie świecą Mimo to nieda sie połaczyć :( PLEASE HELP nie mam juz pojęcia o co tej Fedorze chodzi.

Witam miałem Fedore Core 3 i tam zainstalowaną neostrade i wszystko działało. Po zainstalowaniu Fedora Core 4 nieumie tego znowu zrobić i nie wiem czemu robie jak w przypadku Fedory Core 3. Aha obie diody na modemie świecą Mimo to nieda sie połaczyć :( PLEASE HELP nie mam juz pojęcia o co tej Fedorze chodzi.

Po pierwsze tak się nie pisze postów. :angry:

Podaj jakieś bardziej konkretne informacje. Jak przebiegła instalcja sterowników. Co ci wywala w konsoli po wpisaniu eaglediag oraz eaglestat ? Co masz w resolv.conf ?

Mam podobny problem z Fedorą 4. Po zainstalowaniu sterownika Eagle-usb w wersji 2.1.1 i wybraniu opcji startuj przy uruchomieniu systemu połaczenie nie jest nawiązywane. Gdy przy pomocy konta roota wpiszę startadsl wszystko działa poprawnie. Z tego co uzyskuje w raporcie modułu eagle-usb, przy starcie systemu nie uruchamia się (_odrazu_ → od razu) ORT pppd. Przez co modem nie moze nawiązać połaczenia. Zapewne część procesów (w tym zapewne wspomniane pppd) wycięto z sekcji startowej, aby przyspieszyć rozruch systemu. Chętnie dowiem się jak obejść ten problem. :lammer: Poniżej załączam jeszcze rezultat odpalania usługi eagle-usb na starcie:

Linux version 2.6.11-1.1369_FC4 ([email protected]) (gcc version 4.0.0 20050525 (Red Hat 4.0.0-9)) #1 Thu Jun 2 22:55:56 EDT 2005
gcc version 4.0.0 20050519 (Red Hat 4.0.0-8)
# module loaded ?        [ OK ]
# modem operational ?    [ OK ]
# Config vpi/vci/encapsulation/isp :  23 6 (pppoa) PL01
# pppd launched ?        [ KO ]
# ping IP ?              [ KO ]
# test DNS resolution ?  [ KO ]

Pod Fedorą 3 wszystko działało bez zarzutu