cavemanxp Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Witam miałem Fedore Core 3 i tam zainstalowaną neostrade i wszystko działało. Po zainstalowaniu Fedora Core 4 nieumie tego znowu zrobić i nie wiem czemu robie jak w przypadku Fedory Core 3. Aha obie diody na modemie świecą Mimo to nieda sie połaczyć PLEASE HELP nie mam juz pojęcia o co tej Fedorze chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Witam miałem Fedore Core 3 i tam zainstalowaną neostrade i wszystko działało. Po zainstalowaniu Fedora Core 4 nieumie tego znowu zrobić i nie wiem czemu robie jak w przypadku Fedory Core 3. Aha obie diody na modemie świecą Mimo to nieda sie połaczyć PLEASE HELP nie mam juz pojęcia o co tej Fedorze chodzi. Po pierwsze tak się nie pisze postów. Podaj jakieś bardziej konkretne informacje. Jak przebiegła instalcja sterowników. Co ci wywala w konsoli po wpisaniu eaglediag oraz eaglestat ? Co masz w resolv.conf ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Sorry, ale tak się nie cytuje postów. BP, NMSP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Specjalnie zacytowałem cały post, żeby uwydatnić, jak kiepsko został napisany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frodo2000 Napisano Czerwiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 Mam podobny problem z Fedorą 4. Po zainstalowaniu sterownika Eagle-usb w wersji 2.1.1 i wybraniu opcji startuj przy uruchomieniu systemu połaczenie nie jest nawiązywane. Gdy przy pomocy konta roota wpiszę startadsl wszystko działa poprawnie. Z tego co uzyskuje w raporcie modułu eagle-usb, przy starcie systemu nie uruchamia się (_odrazu_ → od razu) ORT pppd. Przez co modem nie moze nawiązać połaczenia. Zapewne część procesów (w tym zapewne wspomniane pppd) wycięto z sekcji startowej, aby przyspieszyć rozruch systemu. Chętnie dowiem się jak obejść ten problem. :lammer: Poniżej załączam jeszcze rezultat odpalania usługi eagle-usb na starcie: Linux version 2.6.11-1.1369_FC4 ([email protected]) (gcc version 4.0.0 20050525 (Red Hat 4.0.0-9)) #1 Thu Jun 2 22:55:56 EDT 2005 gcc version 4.0.0 20050519 (Red Hat 4.0.0-8) # module loaded ? [ OK ] # modem operational ? [ OK ] # Config vpi/vci/encapsulation/isp : 23 6 (pppoa) PL01 # pppd launched ? [ KO ] # ping IP ? [ KO ] # test DNS resolution ? [ KO ] Pod Fedorą 3 wszystko działało bez zarzutu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Cholera mam ten sam problem co frodo2000 Jeżeli byłby ktoś w stanie powiedzieć jak zrobić by net dzialał po uruchomieniu kompa i do tego w zwykłym użytkowniku to by było super )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi