andriusza1 Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Witam moze mi ktos powiedziec co sie moglo stac, dostaje taki komunikat jak uruchamiam komputer i wlasciwie nie laduja sie wszystkie ikony: "nie mozna znaleźć typu MIME application /octet-stream" Obojetnie na co klikam to najpierw dostaje taki wlasnie komunikat. Po za tym poniej obciazenie przez Knotify 99% procesora, no i oczywiscie przestal dzialac dzwiek systemowy Co ja znowu zakualizowalem nie tak Jak zwykle nie wiem ehh i powiem tak w kazdym srodowisku jest to samo gnome, xfce4, jak chce odpalic k3b to dostaje ten cholerny komunikat, nawet wylogowac sie nie moge, musze poczekac tak z 3 minuty i na do widzenia zgadnijcie co → znowu ten cholerny komunikat, od samego poczatku cos jest nie tak z ta fedora to jest na pewno wersja finalna? Bo jak jedno jest poprawione to drugie sie pojawia Qrcze w tej fedorce nistety ale zaczyna sie chrzanic czesciej niz w windzie Nie grzebiac nic, sam system sie wywala, no poprostu super. Co wydanie Fedory to gorsze, najlepiej to jak pamietam dzialala fc2 bo od tej zaczynalem nie mialem z nia problemow, a od 3 zaczyna sie chrzanic. Aha i update robielem przez nakladke na yuma Kyum, bo ponoc apt to takie g... tak system potrafi popsuc a ... nie komentuje tego dalej, jednak bardzo, bardzo prosze o pomoc bo tak nie idzie pracowac, a nie chcialbym robic formata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Qrcze w tej fedorce nistety ale zaczyna sie chrzanic czesciej niz w windzie Nie grzebiac nic, sam system sie wywala, no poprostu super. Co wydanie Fedory to gorsze, najlepiej to jak pamietam dzialala fc2 bo od tej zaczynalem nie mialem z nia problemow, a od 3 zaczyna sie chrzanic. Chyba nie muszę mówić czego to kwestia Jeszcze nigdy nie miałem poważniejszego problemu z fedorką, a dużo od niej wymagam i sporo grzebię... Co do tematu, wygląda na to, że system przy starcie szuka jakiejś binarki (application /octet-stream - nieinterpretowane dane binarne .bin), ale nie wiem co mogłoby pomóc prócz wywalenia aktualizowanych pakietów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 tak tylko ktorych? A tak poza tym to nie jest tylko w momencie uruchomienia, jak otwieram :Katalog domowy, Centrum sterowania,amarok,K3b, foldery gdzie sa pliki typu mime itd, itd.... No to wlasnie o to mi chodzi co mam zrobic zeby sie to nie pojawialo :?: Tyle to tez sie domyslam ze chodzi l jakis skrypt, ale to mi obciaza procek na 99% przy kazdym kliknieciu najrozniejszych rzeczy, przeciez nie moge co chwile wpisywac w konsoli: top kill -9 nr_procesu Prosze o pomoc co to moze powodowac, co moglbym usunąć by bylo wreszcie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Jakich ty repozytoriow do FC uzywasz? OT & Flame : Kiedys, pamietam, gajownik Ci wytknal ze Twoje problemy z linuksem przerastaja przecietne problemy uzytkownikow I (choc wtedy powstrzymalem sie), z tego co zauwazylem na forum, mial racje. Twoje problemy sa nieziemskie (albo taki uzytkownik albo sprzet (ramy lub plyta) wyjatkowo nie pasuje linuksowi ) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Czerwiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Witam Skasuj zawartość katalogu mimelink w profilu usera /.kde/share/mimelink tam jest wszystko. Ewentualnie możesz to skopiować z konta administratora. Prawdopodobnie grzebałeś w skojarzeniach plików i coś Ci się skopało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Patpi ales ty mądry jak nie wiesz co jest to najlepiej komus dowalic,problemy mam takie jak inni uzytkownicy, zapomnial wół jak cielęciem byl(takie powiedzenie jest ) Do enter1 - dziekuje to bylo to, ale dziwne bo nic nie grzebalem wlasnie nigdzie wiec nie rozumiem dlaczego tak sie stalo ? Ale co tam na szczescie jest OK Dzieki Pozdrawiam Ooo i pozdro dla ziomala z Ostrowa ja obok z miasteczka No i przyznaje sie do winy mera culpa, teraz sobie przypomnialem ze dodawalem w centrum sterwania nowe rozszerzenie .exe i chcialem to skojarzyc z cedegą, no nigdy bym nie pomyslal ze to moze byc przez to i do tego ta aktualizacja tak jakos sie zbieglo, hmm to takie cos moglo popsuc :?: No kto by pomyslal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi