dawidson Napisano Czerwiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 Witam Jaki najlepiej postawic serwer poczty na fedorze i antyspam oraz jak by kots wrzocil linki do konfiguracji bym byl wdzieczny. Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Czerwiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 Na taki serwer to najpewniej Postfix + SpamAssassin. A co do linków... Google u ciebie nie działa, czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyna Napisano Maj 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2007 Jak mozna przetestowac czy spamassasin robi to co powinien? Mam postfixa z spamassasinem ale nie wiem czy on odrzuca spam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tex_ass Napisano Maj 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2007 Popieram mojego przedmówce, ze najlepiej postawic postfix'a, ale na poczatek bez SpamAssassina. Modul antyspamowy jest juz w postfix'ie, poczytaj sobie o sekcji junk control. Za pomoca rbl-i mozna wyciac 85% spamu, 10-12% za pomoca kontroli tresci (troche jest zabawy z wpisaniem odpowiednich wyrazen regularnych). pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi