delta01w Napisano Czerwiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 Chciałbym zadać wszystkim użytkownikom krótkie i treściwe pytanie aczkolwiek trochę kontrowersyjne: Czy komuś ten system działa bez zarzutu? U mnie po dwukrotnej instalacji (raz z aktualizacją KDE, raz bez) pojawiają się dwa główne problemy: 1. Brak dostępu jako root do funkcji centrum sterowania. 2. Brak możliwości wylogowania się z systemu normalną procedurą - przy próbie wylogowania czarny ekran. Czasami drobna zawieszka. FC4 pracuje znacznie szybciej od FC3 i to jest dużym plusem, lecz poważnie zastanawiam się nad powrotem do FC3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 Ja nie używam FC4, ale z tego co było na forum, to ad 1. rozwiązuje upgrade systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Co masz na myśli mówiąc "normalną procedurą"? FC4 działa bez zarzutu tak jak i FC3 jeśli nie korzysta się z wielorybów typu gnome i kde To nie windows... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Ja używam FC4+Fluxbox i nigdy nie miałem kłopotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delta01w Napisano Czerwiec 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 OK. To może inaczej. Czy komuś działają bez zarzutu "wieloryby" - konkretnie KDE. To też jest składnik systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 KDE 3.4 działało mi bez zarzutu na FC3. A teraz w Kubuntu... Zainstalować FC4 póki co się nie odważę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delta01w Napisano Czerwiec 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 OK. Na FC3 wszystko mi działało bez zarzutu - miałem pięknie skonfigurowany system ze wszystkimi nowościami, ale pytam się o FC4, ponieważ nie wiem czy coś źle robię, czy to po prostu za szybko wydana dystrybucja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biloq Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 u mnie fc4 chodzi ładnie i bez problemów (od 3 dni). odważyłem się nawet zainstalować wersję x86_64 pamiętająć, że dla fc3 była to porażka. oczywiście ściągam poprawki yumex'em. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 W zasadzie nie zadałeś żadnego pytania, ale jeśli chodzi o kde to tak, spośród wszystkich znajomych posiadających FC4 tylko jedna osoba miała mały problem (zresztą już nieaktualny) A problemów z wielorybami będzie w przyszłości coraz więcej. Dlaczego? Ano dlatego, że im bliżej będzie do billa tym dalej od perfekcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 FC4 działa bez zarzutu tak jak i FC3 jeśli nie korzysta się z wielorybów typu gnome i kde To nie windows... Ja korzystam z wielorybów (kiedyś KDE) a teraz Gnome i wszystko działa na medal, tylko że mam FC3, do kŧórej wróciłem po spotkaniu z FC4 (upgrade FC3). Wróć do FC3, bo tutaj wszystko działa i opowieści o wielorybach nie mają tu zastosowania Wydaje mi się, podobnie jak tobie, że ta niedopracowana dystrybucja (FC4 oczywiście) powinna się ukazać we wrześniu, ale w lepszym stanie. Niczym się nie różni od swoich wersji testowych (przybnajmniej u mnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuo Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 FC4 + KDE chodzi nieco wolniej od FC3 + KDE, ale po wywaleniu zbędnych usług śmiga równo To nie windows... i bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 U mnie jest wszytko dobrze tylko mam 3 problemy: 1. Nie moge zainstalowac karty graficznej NVIDI (w FC3 na luzie było a tu nie moge). 2. Wyłączając kompa pokazują się usługi i blokada NFS mi zawiodła 3. Neostraday na modemie Sagem i pod sterownikami 2.2.3 spokojnie się instaluje, ale jak uruchomię kompa od początku to w roocie musze wpisać startadsl aby net zaskoczył a w normalnym użytkowniku to nawet tej komendy nie widzi. Macie na to jakiś sposób ??? Najlepiej na [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 U mnie na gnome 2.10 chodzi ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 FC4 + KDE chodzi nieco wolniej od FC3 + KDE, ale po wywaleniu zbędnych usług śmiga równo Deweloperzy KDE włożyli sporo wysiłku, żeby w wersji KDE 3.4 przyśpieszyć środowisko. I na różnych dystrybucjach to widać, że jest szybsze od starszych wersji (także na FC3). Więc jeśli na FC4 jest wolniejsze, to już jest jakaś paranoja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 U mnie jest wszytko dobrze tylko mam 3 problemy: 1. Nie moge zainstalowac karty graficznej NVIDI (w FC3 na luzie było a tu nie moge). 2. Wyłączając kompa pokazują się usługi i blokada NFS mi zawiodła 3. Neostraday na modemie Sagem i pod sterownikami 2.2.3 spokojnie się instaluje, ale jak uruchomię kompa od początku to w roocie musze wpisać startadsl aby net zaskoczył a w normalnym użytkowniku to nawet tej komendy nie widzi. Macie na to jakiś sposób ??? Najlepiej na [email protected] 1. Co znaczy "nie mogę"? Jakieś konkrety? 3. Bo na normalnym użytkowniku musisz wcześniej: su - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi