spyro Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 witam mam pytanko, a mianowicie chce sobie zainstalować fluxboxa i xfce w celach edukacyjnych i mam takie pytanie jak je zainstalować przez yuma, czy czeba instalować wszystkie pliki zawierające w nazwie fluxbox albo xfce ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Ja na Fedorze instalowalem xfce poprzez graficzny instalator dostepny na http://www.xfce.org A (_flux'a_ → fluksa) ORT to mozesz normalnie poprzez (_yum'a_ → yuma) ORT. On tam chyba nie ma wiecej pakietow z ta nazwa w nazwie (?) I sorki, ze bez polskich znaczkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Dokładnie, więcej pakietów nie ma... a szkoda Tak czy siak będziesz musiał (no chyba, że chcesz bez fajerwerków) potem kilka rzeczy doinstalować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Lipiec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2005 Fluxbox to tylko jeden pakiet. Aby go stuningować będzie Ci potrzebny jeszcze aterm, gkrellm lub/i torsmo. To chyba wszytko. Ni i oczywiście pasujące skiny do opery, mplayera, xmmsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2005 dzięki za odpowiedzi jeszcze sie tylko zapytam czy oba mają polski interfeis ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2005 Ja nie spotkałem chyba w żadnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2005 zainstalowałem sobie tego xfce z graficznego tak jak napisał @lszk i nie zabardzo mi sie spodobał (nie znalazłem polskiego interfeisu) i teraz mam pytanie jak go usunąć (hyba narazie zostane przy KDE) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2005 Pod tym instalatorem jak pamiętam było all w *.sh To teraz sh [plik].sh --uninstall (ofkoz w odwrotnej kolejności, niż instalowałeś) A xfce fajne jest A jeżeli on Ci się nie spodobał, to za (_flux'a_ → fluksa) ORT się nawet nie bierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2005 wygląd xfce mi się bardzo podoba tylko zniechęcił mnie ten brak polskigo interfeisu a jak wpisałem to co napisałeś to mi wyszło coś takiego [root@assassin spyro]# sh xfce4-4.2.2-installer.bin --uninstall Unrecognized option "--uninstall" Usage xfce4-4.2.2-installer.bin [OPTION...] --help Print this help message and exit --version Print version information and exit --builddir DIR Build the software in DIR --extract-only Don't run the graphical installer after extraction Visit http://forum.os-cillation.com if you have problems using this installer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2005 No to instaluj fluxa, polski interfejs śmiga bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2005 We fluxie jest polski interface? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2005 To zależy co rozumiesz mówiąc o polskim interface we fluxie, ale tak, jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2005 a jak wpisałem to co napisałeś to mi wyszło coś takiego W menu powinieneś mieć takie coś, jak software uninstaller. Tam możesz wywalić, co tylko chcesz (i masz) do xfce http://img321.imageshack.us/my.php?image=s...=screen63ez.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi