Skocz do zawartości

Resolv.conf

mikelos

Rekomendowane odpowiedzi

niebardzo wiedzialem gdzie ten problem umiescic ale jako ze sprawa dotyczy netu wiec zamiescilem to tutaj.

tutaj znalazlem info jak uruchomic neo pod fedorka:

http://www.fedora.pl/site/index.php?option...task=view&id=46

prawie wszystko sie udalo poza nieszczesna edycja resolv.conf (chap-secrets edytowalem bez problemu) wiec pytam Was co z tym zrobic zeby bylo dobrze...

pozdro

Gdzie się pojawia? W konsoli? W menadżerze?

cat /etc/resolv.conf

nie wyświetla zawartości? Może jakimś cudem masz chmoda złego? Może utworzyłeś jako pusty plik i próbujesz otwierać? Jeśli tak najpierw wrzuć rozszerzenie .txt...

tu sie nie zamyka, dziwne forum ;)

pozdro

PS. Naprawde lubisz ten typ przegladania folderow w Nautiliusie? Jak nie to w Nautiliusie: Edycja>>Preferencje>> i zaznacz Otwieranie w oknie przegladarki :)

lubie moze niebardzo ale wczoraj wrzucilem fedorke na kompa i minie jeszcze sporo czasu zanim ja sobie dopasuje pod siebie zwlaszcza ze jestem noobem jesli chodzi o (_linuxa_ → Linuksa) ORT... wczesniej korzystalem troche z knoppixa i mandrake (jakos nie przypadl mi do gustu)...

co by nie smiecic za bardzo na forum to mam pytanko ztroche z innej bajki: jakos przez przypadek usunalem sobie dolny pasek do ktorego zwijaly mi sie okienka... pomyslalem sobie ze nic straconego - utworzylem nowy pasek, ale... gdzy cos zminimalizuje to nie ma tego na pasku :( ... jak to naprawic?

PS. juz przerzucilem sie na przegladarke :)