PeterJack Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 Włączyłem w kosnoli (przyznaje się to było spod root ... ) pakowanie bzip2 w ten sposób: bzip2 -z9 nazwa1_archiwum.tar; bzip2 -z9 nazwa1_archiwum.tar; bzip2 -z9 nazwa1_archiwum.tar; Miałem uruchomionych kilka programów (jako user) Opera, Kate, Amarok, Kadu, Psi. Na chwilę odeszłem komputera. Gdzieś po 5 minutach spojrzałem a tu w Kompie zgasł ekran i po 1-2 sekundach komputer uruchamia się ponownie. Takie coś widziałem w windows wiele razy ale nigdy nie spodziewałbym się tego pod Linuksem. :shock: I moje pytanie brzmi: nie wiecie jak to się mogło stać i o co w tym chozdi :?: Ps. Nie mam włączonego zarządzania energią ani mój komputer nie jest laptopem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 zgasł ekran i po 1-2 sekundach komputer uruchamia się ponownie Jeśli chodzi o gasnący ekran to takie objawy często daje padająca grafika, a co do ponownego uruchamiania się to z reguły coś się przegrzewa (sprawdzałeś wiatraczki itp :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 Ewentualnie kabel od zasilania bądź samo gniazdko - dokładnie wczoraj miałem taki numer, kabel zaczął skwierczeć po czym zrobił się reboot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Lipiec 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 Dzięki za odpowiedzi co do wiatraczków to pod windowsem jak spradzałem fanspeed było ok pod Linuksem nie robiłem tego (poprostu lenistwo). Był o tym temat więc sprawdzę je .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi