Fedajkin Napisano Lipiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 hmm... z fedorą sypiam nie za długo (tak jak ogólnie z linuksem), ale narazie pracowałem z GNOMem choć czasami odpalałem KDE... pytanie jest proste, które środowisko graficzne wybrać i dlaczego tak uważacie... może jakieś plusy i minusy obu podacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avogadro Napisano Lipiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 Ja uzywam GNOME'a bo się przyzwyczaiłem A co do plusów to podoba mi się jak to wszystko jest zorganizowane: przegladarka folderów, paski narzedzi itp. Do minusów zaliczam to że nie można skonfigorować wyglądu GNOME'a tak jak KDE np. nie można zrobić samoistnie zmieniających się tapet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 No to rozpętałeś wojnę. :/ Krótko i na temat (IMHO). KDE jest dla mnie strasznie przeładowane zbędnymi duperelami, a w gnomie jest przejrzyście i intuicyjnie. Prawie identycznie jest z Kadu i GnuGadu2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Lipiec 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 yy... ja wiem czy wojne... skoro narazie sami podaliście minusy swoich desków to jeszcze jest ok... ale jak zacznie się wytykanie, że ten to BE, a tamten to Fe... to ja biorę nogi za pas i znikam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Lipiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 Żadne GNOME i KDE. Fluxbox rządzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 yy... ja wiem czy wojne... skoro narazie sami podaliście minusy swoich desków to jeszcze jest ok... To przejrzystość i intuicyjność w gnomie to minus? :>ale jak zacznie się wytykanie, że ten to BE, a tamten to Fe... to ja biorę nogi za pas i znikam Ja już uciekam bo ktoś powiedział Fluxbox rządzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dev Napisano Lipiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 "De Gustibus non disputandum est" powiedziano kiedyś Środowisko dobierz do potrzeb własnych, bo to Ty korzystasz na codzien z niego. Ja korzystam (jak muszę już) z Gnoma, bo KDE to XP mi przypomina bardziej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Lipiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 Jest to temat bez sensu!!! Takich wątków jest juz kilka. I nie ma menadżera → menedżera idealnego każdy ma wady i zalety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 Powtarzać się nie będe, więć poczytaj sobie, co o tym sądze w tych topicach. link 1 link 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Lipiec 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 No właśnie po założeniu tematu zauważyłem, że były takie tematy, więc sorry... po co w sumei go założyłem... sam czysty Gnom czy KDE nie wygląda zbyt ciekawie i chciałbym go jakoś upiększyć, żeby wyglądał conajmniej nie ziemsko → nieziemsko już widziałem że fluxbox ma ciekawe mozliwości a na stronce fedory też coś ciekawego jest.. pytanie, czy użytkownik o niewielkiej wiedzy da sobie rade z upiększaniem? Który z desków do tego nadaje się najlepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 Poczytaj o superkarambie i gdesklets. To one właśnie głownie służa do upiększania. Zajrzyj też na http://www.kde-look.org/ i http://www.gnome-look.org/ i sam zdecyduj, co Ci lepiej 'leży' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 O wielorybach faktycznie było już kilka razy Dla mnie gnome przewyższa kde, za to kde można niby bardziej upiększyć - oczywiście kosztem zasobów... Flux rox... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Lipiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 GNOME jest kozak, ale fluxbox jednak jest najpiękniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Lipiec 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2005 Czy we Fluxbox'ie można stosować upiększenia? Czy jest możliwość ścianięcia takiej paczuszki i step-by-step wrzucenia jej na desktop? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avogadro Napisano Lipiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2005 Eeee mi tak coś się wydaje że Fedajkin to tak dużo pisze tylko po to, żeby jak najszybciej zdobyć tytuł experta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi