marcin118 Napisano Lipiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2005 Cze. Mam pytanie skanowalem ostatnio mój komputer nmapem i pokazuje mi, że mam dwa otwarte porty: 111 - rpcbind 631 - ipp Możecie mi powiedzzieć co to są za porty i do czego służą ??? I Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2005 Rpcbind dokonuje konwersji numerów programów rpc na numer portu, "wzbogaca możliwości klasycznego portmappera", TUTAJ więcej na ten temat... Ipp zaś jest protokołem druku internetowego, tłumaczyć chyba nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin118 Napisano Lipiec 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2005 A czy ktorys z nich moze byc dla mnie zagrozeniem? To jeżeli mówisz, że ipp to druk internetowy to chyba go wyłącze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2005 Ipp jest chyba tylko dostępne, jak masz w systemie uruchomionego cups'a. Jego port (631) wykorzystuje się do np. dodania drukarki w systemie poprzez przeglądarke (localhost:631). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2005 Co do pytania to nie, żaden z nich nie stanowi zagrożenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin118 Napisano Lipiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 Dziekuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi