spyro Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 witam mam problem, a mianowicie zainstalowałem sobie fluxboxa przez yuma, po tym zresetowałem kompa i na ekranie logowania mam tylko KDE i Gnome to co miałem wcześniej zainstalowane, a ani śladu po fluxie możecie mi pomóc pozbyć się tego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 http://www.fluxbox.org/docs/en/faq.php#kdm http://www.fluxbox.org/docs/en/faq.php#gdm Ja tam jednak polecam wyp... walić *dm'a i odpalać poprzez startx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Lipiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2005 Po co wywalac *dm. Ja używam gdm + fluxbox i jest wsztko w porzadku, poza atermem ofc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2005 @lszk zrobiłem to co pisało w poradach odnośnie kdm bo gdm nie mam i dalej nic (chyba będe musiał narazie odłorzyć fluxa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2005 chyba będe musiał narazie odłorzyć fluxa etam, wystarczylo poszukac http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...lite=switchdesk PS. Czuje ze Ci sie przyda ;-) http://klepisko.eu.org/~bartek/fluxdocs/html/ Z tego co pamietam nie znasz jakos super angielskiego ale moze To Ci sie przyda. (w sensie ogolnej wiedzy co mozna dodac do fluxboxa, na FC oczywiscie poszczegolne rzeczy instalujesz inaczj ;-) ) http://www.gentoo.org/doc/en/fluxbox-config.xml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2005 zrobiłem to co pisało w poradach odnośnie kdm bo gdm nie mam i dalej nic To jest właśnie jeden z powodów, dla których ja nie przepadam za *dm'ami Pamiętam, jak się namordowałem na FC3, aby dodać sobie icewm'a (do gdm). Ofkoz mi się nie udało. Na necie opisów do tego na pęczki, ale każdy inny Dlatego ja preferuje zmienić runlevel na tryb textowy, a potem odpalać przez startx. I nie musze się mordować, jak chce sobie jakieś inne x'sy, aby mi się uruchomiły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2005 Po co wywalac *dm. Ja używam gdm + fluxbox i jest wsztko w porzadku, poza atermem ofc. Hm, może właśnie dlatego masz problem z atermem hehe... W sumie to żart, ale kto wie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2005 zainstalowałem switchdesk-gui odpaliłem go z pod konsoli i pojawiło mi się ładne okinko z możliwością wyboru środowiska wybieram z tamtąd fluxbox i mi wypisuje to Konfiguracja biurek nie została zmieniona! Upewnij się czy pakiet Przełącznika Biurek jest zainstalowany poprawnie. a konsola pokazuje takie coś [spyro@assassin ~]$ switchdesk Red Hat Linux switchdesk 4.0 Copyright (C) 1999-2004 Red Hat, Inc Redistributable under the terms of the GNU General Public License /usr/share/switchdesk/switchdesk-gui.py:92: GtkDeprecationWarning: gtk.mainloop is deprecated, use gtk.main instead gtk.mainloop() /usr/share/switchdesk/switchdesk-gui.py:101: GtkDeprecationWarning: gtk.mainquit is deprecated, use gtk.main_quit instead self.window.hide() ERROR: FLUXBOX not installed! /usr/share/switchdesk/switchdesk-gui.py:111: GtkDeprecationWarning: gtk.mainquit is deprecated, use gtk.main_quit instead gtk.mainquit() fluxbox był zainstalowany najpierw przez yuma a (_puźniej_ → później) ORT zainstalowałem z (_rpma_ → RPM-a) ORT i dalej to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2005 ERROR: FLUXBOX not installed! Poszukaj w moich postach. Kiedyś podawałem link do stronki z opisem, jak to naprawić [edit] Wyręczyłem Cie http://fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=29602 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2005 @lszk dzięki za linka ale ja z angielskim kiepsko stoje więc jak sie domyślasz nie załapałem o co tam chodzi a tak przy okazji to jak włączam z init 3 fluxa przez polecenie startfluxbox to mi wyskakuje jakiś błąd a jak zainstalowałem gdm to bez problemu uruchomiłem fluxa (dotychczas używałem kdm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2005 Nie startfluxbox tylko startx. Srodowisko dopisujesz sobie do pliku .xsession albo .xinitrc (nie wiem, który jest w F.) echo 'exec fluxbox' > /home/[user]/[plik_jeden_z_powyższych] Ofkoz robisz to na userze, a nie na rootcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Lipiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 jestem ciemna masa... jak cokolwiek zrobić w Fluxboksie? Mam u góry tylko jeden pasek z zegarkiem i... i dalej siedzę i płaczę bo nie wiem co zrobić... Help me Obi-One! You are my only hope!!! :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 Podstawy: - WYGLĄD - PODSTAWY UŻYTKOWANIA - PDF - HOME PAGE - POLSKA DOKUMENTACJA (how to) - TEMATY, STYLE, ETC. - TORSMO oraz -> TORSMO mini-howto Można przykleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Lipiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2005 Dzięki - właśnie o coś takiego mi chodziło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojj Napisano Lipiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2005 Witam Sciagnolem sobie Fluxbox-a ze zrudelek, przekompilowalem i stanelem w miejscu. Mam zainstalowana Fedore Core 4. Piszecie ze trzeba umiescic jakis wpis w pliku .xsession albo .xinitrc ale ja zadnego takiego nie posiadam. Przegladalem Fluxbox FAQ i tam jest opisane jak dodac Fluxbox-a do munu uruchamianych menedzerow, ale kiedy probuje robic tak jak tam jest napisane to zatrzymuje sie na tym ze umnie nie ma takich plikow jakie tam sa podane. Moje pytanie: Jak dodac FluxBoxa do menu sesji (tam gdzie sie wybiera menedzera)? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi