urys Napisano Wrzesień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2004 a co to dokłanie robi?? A tobie to chodzi rozumiem na xorg 6.8 JA mam 6.7 standard po instalacji. ale nie omieszkam sprogowac dzieki za info I czy warto upgr system?? czy sie nie zamuli wak jak windows po wgraniu kolejnego patcha? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2004 a co to dokłanie robi?? powinno wlaczyc wsparcie nvidii dla rysowania okienek u siebie w sumie nie widze zadnej roznicy, ale nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urys Napisano Wrzesień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2004 dieki dwafafiki A co z tym upgr. opłaca się ślęczeć tyle godzin czy nie? Jakie masz doświadczenia?? Pytam ponieważ często jest tak że nowe wersje programów zamiast pomóc to szkodzą. no i obawiam sie zamulenia i tak nie żwawefo systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2004 A co z tym upgr. opłaca się ślęczeć tyle godzin czy nie? wiesz.. jesli nie oczekujesz niczego wiecej po aktualizacji to sie nie oplaca jesli wszystko Ci dziala jak nalezy to zostaw w spokoju. takie jest moje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urys Napisano Wrzesień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2004 wiesz dwafafiki ja chciałbym oczekiwać po aktualizacji bardzo dużo - np aby faktycznie działał szybciej - no i nie miał od czasu do czasu takiej czkawki jak teraz ale nie wiem czy to ma sens Wiesz jeżeli nie osiągnę takiej szybkości jaką mam w Wind XP to ciężko będzie mi sie przesiąćś na (_linuxa_ → Linuksa) ORT jako na komp desktop. Owszem w pracy używam go jako serwera i jest ok ale w pracy na codzień na biurku oczekuje czegoś wiecej (_z tąd_ → stąd) ORT drąze ten temat z aktualizacjami, licząc i mając nadzieję że będę mógł zapomnieć o Windows (głównie ze względu na wirusy i aby nie patrzyć codziennie na siebie z obrzydzeniem w lustrze wiedząc że jestem piratem) Chcę przyprowadzić do komp. dziewczynę i z czystym sumienie powiedzieć "Patrz kochanie to jest nasz nowy system", ale ciężko będzi mi ją przekonać jak będzie pracował tak wolno pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2004 wiec na poczatek uaktualnij swoj dysk. osobiscie nie widze roznic w szybkosci dzialania obu systemow (fedora i xp). no moze jesli chodzi o uruchamianie to faktycznie linux wymiekka. jesli naprawde tak bardzo Ci zalezy na wydajnosci to sprobuj Gentoo.. ewentualnie Yoper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Wrzesień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2004 [ciach] jesli naprawde tak bardzo Ci zalezy na wydajnosci to sprobuj Gentoo.. ewentualnie Yoper wlasnie, wlasnie.. z terazniejszym Linux Magazine jest na plytce Yoper w jakiejs nowiutkiej wersji.. czy uzywales moze tego? jak to sprawuje sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2004 czy uzywales moze tego? nie. nie uzywalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marchewczak Napisano Październik 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2004 Do MarcYR Z Neostradą (modem Sagem) i NVIDIĄ nie ma żadnych problemów, natomiast rzeczywiście GRUB nieco miesza w tablicy partycji. Ja złożyłem sobie drugiego kompa specjalnie dla Fedory2 i z GRUBem nie ma problemów tzn. najpierw zlikwidowałem wszystkie partycje na dysku i uruchomiłem instalatora Fedory2 na czysty dysk (bez partycji). W tym przypadku nie pojawia się opisywany przez ciebie charakterystyczny błąd. Dajesz na automatyczny podział na partycje i na tym dysku tworzone są 3 partycje:boot, EXT2 i SWAP. Jeśli masz Windowsa też nie ma problemu. Dopiero jak masz 2 Windowsy, to jednego GRUB nie będzie butował, przy czym istotne jest położenie Windowsa na dysku, a nie czy to jest WindowsXP czy 98SE i czy XP jest na FAT32 czy NTFS (Fedora butuje XP-ka także na NTFSie). Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi