Twoja stara Napisano Lipiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2005 Mam problem ze sterami do nvidii. Podczas instalacji wyrzuca mi informację że muszę usunąć moduł rivafb bo nie da rady zainstalować sterów. Jak go wywalić? W jajku 2.6.10 przy kompilacji zaznaczyłem mu jakieś tam sstery do karty nvidia ale z tego co widzę to się nie sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Lipiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2005 włąściwie nie trzba go usuwać, po to jest modułem, żeby można go było załadować i wyładować su - modprobe -r rivafb szczerze mówiąc jestem pewien, że moduły rivafb i nvidia konfliktują ze sobą, ale nie wiem czy instalatorowi nvidii przeszkadza to, że rivafb jest załadowany, czy przeszkadza sama obecność rivafb; jeśli to drugie to bez rekompilacji kernal się nie obejdzie jeśli masz FC3 to z tego co pamiętam na repozytorium livna są pakiety ze sterownikami nvidii i nie mają takich "wymagań" jak ten instalator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Lipiec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2005 Ja też miałem identycznma sytuacje przy instalowaniu sterów nvidii, ten komuniukat o konflikcie tych 2 modułów ale wystarczy po prostu zatwierdzic ten komunikat dfajac enter a moduł nvidii sam usuwa moduł rifavb i po wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Lipiec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2005 To ja podepnę się pod temat by nie robić n+1'ego Mam FC4 i GeForca 2 mx - jak mam zainstalować nowe stery. Narazie działam na tym co było z FC4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Lipiec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2005 yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r)` jest to najlepsze i najszybsze rozwiazanie chyba aha przy kazdym update jadra trzeba instalowac stery od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Lipiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2005 OK dzięki poszło i już mam podczas startu systemu logo nVidia A tak w celach edukacyjnych do czego służy `(uname -r)` ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Lipiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2005 OK dzięki poszło i już mam podczas startu systemu logo nVidia A tak w celach edukacyjnych do czego służy `(uname -r)` ? "uname -r" wyswietla wersje uzywanego kernela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Lipiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2005 Chodziło mi raczej o jego znaczenie w poleceniu wachu0809 yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r)` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Lipiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2005 Chodziło mi raczej o jego znaczenie w poleceniu wachu0809 yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r)` wkleja wersje jadra pomiedzy znak `, wkleja sie w lancuch wynik polecenia (uname -r) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi