DAREK WL. Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Jaka może być przyczyna że u mnie od dziś dochodzi do całkowitego zawieszenia sie gnome gdy gra jakas stacja radiowa poprzez wtyczke mplayer-plugin Wczoraj zainstalowałem mplayera poprzez yuma, mplayer-plugin z rpm-a kodeki win32 tez z rpm-a pobranego ze strony pbone.net a przeznaczonego podobno dla mandrake, ale jak widac na fedorze core4 tez sie zainstalował i wszystkie stacje radiowe i tv nawet te które potrzebuja windows media playera graja, a np uruchomione skype trzeba zminimalizowac na panelu bo zamkniete nie tworzy ikonki obok zegarka. Zadem program nie chce sie uruchomic z ikonki na dolnym panelu , gdy klikne prawym na pulpicie gnome to tez nawet konsoli nie mozna otworzyc bo te elementy z menu kontekstowego sie nie uruchamiaja.KDE działa prawidłowo. ale tez przy zamykaniu grajacego radia poprtzez wtyczke mplayer-plugin czasem sie zawiesi ale mnie, a gnome to całkowicie strajkuje Prosze o porade co mam zrobic z tym gnome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Gnome już tak ma niestety. Może faktycznie paczki mandrake trochę przeszkadzają, mozesz ewentualnie wkleić zawartość xorg.conf ale moim zdaniem to nie w tym plikuleży problem. Btw: zainteresuj się lekkimi menadżerami (np. fluxbox )... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 No cóż gnome to gnome, ale to, że paczka z MDk Ci się zainstalowała to jeszcze nie znaczy, że wszystko będzie dobrze. Dbaj o czystość systemu to popłaca - jak kolwiek by to nie zabrzmiało Co do ikonek czy panel to w KDE wszystko co powiedziałeś działa jak burza. ale nie ma sensu rozpoczynać flam'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 odeki win32 tez z rpm-a pobranego ze strony pbone.net a przeznaczonego podobno dla mandrake Jak się śmieci w systemie paczkami mandrake to nie wydziwiaj. Mi się nie wiesza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi