ixo Napisano Lipiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2005 Witam Możliwe, że ktoś poruszał już ten temat ale.... Mam problem z odpalaniem Fedory. Po zakończonej instalacji systemu nastąpił restart. I tyle widziałem Fedorę Włącza mi się cały czas Win Xp. Próbowałem przez Linux Rescue i nic Pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2005 Najwidoczniej nie masz ustawionego lilo. O odzyskiwaniu/edycji lilo była już mowa, poszukaj na forum i TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2005 Lilo nie ma w domyślnej instalacji do wyboru. Jak już, to chodzi o gruba. Na moje oko, to zainstalowałeś właśnie gruba na partycji z systemem, a powinieneś w mbr. Weź, zainstaluj go jeszcze raz. Opisów było na kopy na forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2005 Lilo nie ma w domyślnej instalacji do wyboru Jaki system masz na myśli? W FC3 miałem lilo z miejsca, jak yest na FC4 nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2005 Ja C3 tylko raz instalowałem ,ale jak pamietam, to przy standardowej instalce nie było do wyboru lilo. Co najwyżej potem, już w systemie można było wgrać lilo zamieniając plik lilo.conf.anaconda na lilo.conf, edytując pod siebie i wydając polecenie lilo A w F. domyślnym bootem jest grub W FC4 też nie wiem, jak jest, bo jej nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi