vanbastek Napisano Lipiec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2005 Mam problem z uxtermem. Czyta mi ustawienia z .Xdefaults oprócz ustawienia przeźroczystości → przezroczystości. Wpis mam taki: xterm*transparent: true Chba dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2005 Wpis dobry, więc: 1. Czy uxterm obsługuje transparencję 2. Czy nie masz jakiegoś wpisu wykluczającego się z nią 3. Nie pamiętam już, ale może nie masz czegoś w systemie (choć wydaje mi się, że zwykła transparencja *termów niczego nie wymagała) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanbastek Napisano Lipiec 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2005 Wpis dobry, więc: 1. Czy uxterm obsługuje transparencję 2. Czy nie masz jakiegoś wpisu wykluczającego się z nią 3. Nie pamiętam już, ale może nie masz czegoś w systemie (choć wydaje mi się, że zwykła transparencja *termów niczego nie wymagała) ad. 1) uxterm chyba jednak nie obsługuje przeźroczystości → przezroczystości, sprawdziłem te ustawienia z atermem i wszystko działa. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Sierpień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2005 no to ja sie podepne ktory z terminali lub/oraz srodowisko graficzne obsluguje "prawdziwa" przezroczystosc (tzn. nie zadne tam pokazywanie w tle tapety pulpitu tylko, zebym widzial pod spodem inne okna itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi