Faust_ Napisano Sierpień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2005 Jakims cudem udało mi się zrobić aterma. Pozostał jednak jeden problem. Nie mogę ustawić polskich czcionek. Próbowałem stworzyć linijkę za pomocą xfontsela, ale tam w ogóle nie ma kodowania iso. Są jakieś pojedyńcze cyfry, ale ustwienie 2 nic nie daje. Uzywam fluxa jakby to coś miało do rzeczy. EDIT: mam jeszcze jeden problem i nie chce mi się pisac nowego posta. Za każdym razem po uruchomieniu systemu zegar przesuwa sie o 2 godziny do przodu. Ustawianie w system-config-time nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2005 aterm*font: -xos4-terminus-medium-r-normal--12-120-72-72-c-60-iso8859-2 To tylko przykład, generalnie ważna yest końcówka. Pamiętaj też, aby sie upewnić czy wybraną przez Ciebie czcionkę masz dostępną w iso. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2005 Ja sobie do ~/.Xdefaults dopisałem aterm*font: -misc-fixed-medium-r-semicondensed--13-120-75-75-c-60-iso8859-2 aterm*background: black aterm*foreground: white aterm*cursorColor: green Potem xrdb ~/.Xdefaults no i chodzi. Za każdym razem po uruchomieniu systemu zegar przesuwa sie o 2 godziny do przodu Ustaw sobie synchronizacje z serwerem czasu, np. ntpdate ntp.task.gda.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Sierpień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2005 Miałem burdel w zmiennej lang Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2005 Miałem burdel w zmiennej lang Możesz rozwinąć? Tak dla potomnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Sierpień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2005 Możesz rozwinąć? Tak dla potomnych Oczywiście że rozwinę, bo nie poszło tak prosto jak myślałem i mam przy okazji kolejny problem. W pliku /etc/sysconfig/i18 mam coś takiego LANG="pl_PL.UTF-8" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" SUPPORTED="pl_PL.UTF-8:pl_PL:pl" zamieniłem UTF-8 na ISO8859-2 i działa, ale jest jeszcze jeden problem. Po restarcie wszytkie czcionki jakby zmieniło krój, stały się mniejsze i ogólnie mówiąc brzydsze. Co z tym fantem zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2005 OT. Kilka razy gajownik pisał, aby nie zmieniać wpisu w /etc/../i18 na iso, gdyż F. używa domyślnie utf8. Sam pamiętam, ze się na to naciąłem, jak jeszcze Fedory używałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Sierpień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2005 To jak zrobić te polskie krzaki. Sam brak polskich literek az tak bardzo mi nie przeszkadza, ale do tego mc się spitolił. Na UTF-8 nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2005 W 3-cim poście z rzędu podałem swój sposób, który mi działą. Żeby działał i po resecie, to należy tę linijke ostatnią do ~/.bashrc dodać. http://img199.imageshack.us/my.php?image=s...=screen99rg.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Sierpień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2005 lszk: Chyba się nie zrozumieliśmy. Po resecie terminal dziala, ale pozostałe czcionki dziwnie wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi