irakus Napisano Sierpień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2005 Jak zainstalować FC4 na laptopie gdzie wyawala mi niebieski ekran. Wkładam 1 CD naciskam enter i zaczyna się lambada. Przy inicjacji instalacji nagle błysk i pojawia sie niebieski ekran. Ludzie pomuszcie. Już 7 dni testuję i nadal porażka.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Sierpień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2005 napisz co to za lap, z czego jest zbudowany, z jakich komponentow.. to pierwszy linux na nim? jakas winde na nim masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irakus Napisano Sierpień 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2005 Jet to Actina Tytan 1000 i nie ma na nim windy. Jest przygotowany pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Może trzeba coś wpisać żeby ominąć tryb graficzny instalatora. Tak zrobiłem z Kubuntu 5.04 i poszło wpisałem: linux debian-installer/frabebuffer=false. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Sierpień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2005 [ciach]zrobiłem z Kubuntu 5.04 i poszło wpisałem: linux debian-installer/frabebuffer=false. to pewnie chodzi o wylaczenie framebuffera na czas instalacji. zobacz TUTAJ, chodzi pewnie o opcje 'nofb' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2005 I sprawdź płyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irakus Napisano Sierpień 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2005 Napisałem linux nofb i poszło dzięki za podpowiedź Expert właśnie się instaluje FC4. Ciekaw jestem czy będę miał problemy z ACPI na tym Laptopie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi