KrzysieQ Napisano Sierpień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 Pod Winen mam wspaniały komunikator zwany Konnekt. GG i Tlen oraz mnogość funkcji i wtyczek - poprostu perfekt. Co polecicie pod Fedore - coś co obsluguje GG/Tlen dobrze konfigurowalny i przyjemny dla oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 Sprawdz PSI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Sierpień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 ja do gg używam Kadu, jest dobry w konfiguracji i obsługuje dużo modułów (ja osobiście polecam moduł spy)Kadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Sierpień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 Gaim jak nie zalrzy ci na opisach gg i gnu gadu jak zależy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 PSI i nic więcej... ściągniesz go z Yuma i bez problemu skonfigurujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 Jestem za GnuGadu2. Polecam CVS-ową wersję poprawiono troszkę błędów, na które większość narzekała. Program obsługuje GG i o2 (bez pośrednictwa Jabbera) oraz samego Jabbera. Nie ma jakichś wodotrysków jak Kadu, ale do normalnego gadania wystarczy. Jest prosty, przejrzysty i działa. http://www.gnugadu.org/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 Kokos, naprawdę ładnie to wygląda ale wiem z własnego doświadczenia, że kompilacja czegokolwiek dla żółtodzioba to katorga niby wszystko na kompie jest a jednak nie działa lub wywala się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 Nie zniechęcaj kolegi. Łatwo się z tym uwinąć powaga. Wystarczy instalować ze standardowych repozytoriów paczki developerskie, o które "prosi" configure. Poza tym są rpm-y na http://apt.bzium.net/, ale do starszej wersji oraz dedykowane pod FC3. Nie wiem jak działa na 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 Ja polecam kadu. Jest sporo wtyczek, no i może niedługo doczekamy się tlena i podobnych No i ładnie wygląda :] Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 Również polecam kadu ale nie o tym w sumie chciałem powiedzieć Byłby to idealny komunikator gdyby nie jeden szczegół - brak skinów typu "corner" znanych chociażby z xmms'a... Nie wiem dlaczego, przecież qt nie yest przeszkodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imation Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 Jestem za GnuGadu2. Polecam CVS-ową wersję poprawiono troszkę błędów, na które większość narzekała. Ściągnąłem gg2 z cvs tak jak opisali to na tej stronie - http://www.gnugadu.org/index.php?lang=pl&page=download . W konsoli wszedłem do katalogu gg2 i wpisałem ./configure na co dostałem odpowiedź 'no such file or directory'. Stąd moje pytanie - jak skompilować gg2 z cvs ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 Czasem jednak lepiej skompilować ze snapshota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patt Napisano Sierpień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 ...a ja polecam kadu, zero problemow Pozdrawiam... Patt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 a ja chciałbym sobie zainstalowac tleenx2 ale mam mały problem , bonie mam biblioteki gtk+2 ??!!?? (_z kąd_ → skąd) ORT to pobrać by tleenx2 zadziałał ???? Yum nie posiada go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 a ja chciałbym sobie zainstalowac tleenx2 ale mam mały problem , bonie mam biblioteki gtk+2 ??!!?? Tamta paczka Ci nie będzie działać, bo jest dla PLD. W Fedorze gtk+2 to gtk2. Zrób jeszcze raz to co kiedyś robiłeś → http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=5196 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi