Gi3ros Napisano Sierpień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 Mam taki mały problem , z którym nie umiem sobie poradzić.. nie bawiłem się z tym nigdy a nie chce czegoś zepsuć... Otóż mam serwer mysqld odpalany jako demon. Gdy miałem fc3 uruchamiał sie bez problemu podczas startu systemu. Po update do fc4 już tego nie robi... porczas uruchamiania, gdy czytuje mysqld wywala błąd. Musze odpalać dopiero po zalogowaniu przez # sh /etc/init.d/mysqld start wtedy pokazuje OK. Wnioskuje iż skrypt odpalający jest poprawny skoro po zalogowaniu się odpala. Co więc może być nie tak? Jeśli za malo informacji napisałe to napiszcie, bo naprawde nie wiem od czego zacząć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Sierpień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2005 Najprościej to uruchom system-config-services i tam w graficznym GUI odfajkuj MySQLa, i zapaisz zmiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gi3ros Napisano Sierpień 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 tylko że.... ja nie chce go wyłaczyc podczas startu... wręcz przecienie, chce aby się włączał i co najważniejsze nie wypluwał [Niepowodzenie] tylko [OK]... czyli poprostu aby włączał się bez błędu podczas ładowania systemu i demonow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 Mógłbyś powiedzieć co to za błąd wywala. Najpierw przejrzyj wczorajszy topic założony przez Iszk, może się coś przyda. Jeśli nie podaj treść błędu (z logów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi