Sanczo Napisano Sierpień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2005 Nie wiem czy temat był omawiany, ja w każdym razie nie znalazłem rozwiązania na forum (google też sprawdziłem). Problem jest taki, że otwierając okno aterm'a przezroczystość mam tylko na pierwszym workspace'u, na pozostałych jej brakuje, to znaczy wszystkie ustawienia działają poza transparent i transprarent - scrollbar. W .Xresources mam: aterm*shading: 35 aterm*fading: 35 aterm*tintingType: nand aterm*border-Width: 0 aterm*borderColor: black aterm*loginShell:true aterm*font: -misc-fixed-medium-r-normal--18-120-100-100-c-90-iso8859-2 aterm*foreground: grey aterm*transpscrollbar:true aterm*transparent:True Ktoś może zna rozwiązanie? Za pomoc podziękuje po niej pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2005 A ja moze od 2-giej strony. Wpisz xrdb ~/.Xdefaults i sprawdz. Ja mam odwrotnie, to znaczy po wstaniu X'sow i 1-szym odpaleniu aterma mam zwykla czcionke, a po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu mi dziala. I tez nie wiem, dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Sierpień 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2005 xrdb ~/.Xdefaults ja pisałem o .Xresources, ma to jakieś znaczenie? Wole sie spytać żeby ewentualnie zapobiec jakiejś panice X'ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2005 .Xresources i .Xdefaults jeśli chodzi o aterm służą zamiennie do tego samego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Sierpień 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2005 xrdb nic nie dało. Dodam, że te 3 workspace dodawałem przez menu (_fluxbox'a_ → Fluxboksa) ORT podczas działania X'ów. Może tu chodzić o jakąś globalizację ustawień dla wszystkich workspace'ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2005 Może tu chodzić o jakąś globalizację ustawień dla wszystkich workspace'ów. O ile mi wiadomo nie ma czegoś takiego, sam korzystam obecnie z dwóch obszarów i nic specjalnie nie musiałem rekonfigurować (a przez dłuzszy czas korzystałem z jednego). Niemniej na 80% yestem pewien, iż gdzieś w sieci pojawił się podobny problem, będziesz musiał pogooglować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi