lszk Napisano Sierpień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2005 Która paczka jest za to odpowiedzialna? Dokładniej chodzi mi o to, że mając zainstalowane kde, to w kadu, k3b itp. np. paski przewijania są żółte. Bez kde to wyglądają hmm bardzo pospolicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2005 Nie yestem pewien czy można w ogóle wskazać konkretną paczkę. Generalnie to zasługa tego, iż aplikacja yest pisana w bibliotece qt/kde - zatem jak mniemam źródła są wielowątkowe a jakiekolwiek informacje można co najwyżej szukać w dokumentacji kde... Ale skłaniałbym się ku opcji, iż to kwestia samej obsługi - aplikacja wygląda tak a nie inaczej w kde bo pod kde yest standaryzowana. Nie wiem, mogę się mylić, to tylko przypuszczenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bergo Napisano Sierpień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2005 W Xlib część obowiązków zarządzania wyglądem okna przejmuje Window Manager i to dlatego paski przewijania wyglądają tak a nie inaczej. BTW: Co to znaczy: "wielowątkowe źródła"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2005 Korzystając z programu qtconfig i wybierając inny motyw da się to zmienić? Jeśli nie to nie wiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2005 Zainstalowałem na chwilę KDE i faktycznie, qtconfig daje pewne możliwości (choć strasznie ubogie ). Swoją drogą zaciekawiło mnie to, będzie trzeba poszperać w sieci bergo: miałem na myśli rozbicie modularne, coś jak struktura apache. Nie zawsze potrafię się wysłowić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2005 No właśnie, w qtconfig jednak tego samego efektu nie potrafie uzyskać, co mam na D. z zainstalowanym kde. A tak mi szkoda troche ponad 400 mega na coś, czego nie będe używać, a ma mi robić tylko za efekt wizualny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi