dess Napisano Sierpień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 Witam!! Mam ogromną prośbe o napisanie mi komendami lub jakoś tam jak osłowi (aMule),bo nim jestem jak zrobić jakieś reguły czy coś tam żeby to działało!! Dobra dokładniej chodzi o to żebym nie miał LowID w aMule! Chciałbym dodać, że jest to dla mnie tak skomplikowane jak kobiety! Aczkolwiek wydaje mi sie że trzeba udostępni ć jakieś porty tylko ajk to zrobić! Jaestem za ruterem do którego nie mam dostępu! Mam FC4 i jestem zdesperowany :shock: !!! Bardzo prosze o pomoc!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 Jaestem za ruterem do którego nie mam dostępu! W takim razie sam nic nie zdziałasz Co najwyżej możesz się do admina zwrócić, żeby Ci port(y) przekierował. (a mi mój ostatnio wszystko poblokował :/) Jakbyś się przzypadkiem do niego dostał, to porty przekierowuje się tak → http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...=przekierowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dess Napisano Sierpień 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 A na kompie nic nie moge wprowadzić tak żeby coś zmienić ???? Bo nie mam admina tylko mamy we czterech wpiety net do jednego ruterka a nie mam dostepu bo jest on w firmie w ktorej pracuje i nikt ni mnie administruje! Tzn moge nawet do niego podejsć dotknąć nawet pier...... ale nie znam i tak strony konf i nie wiem czy jest dostepna! Tak dla wyjeśnienia jestem w Finlandii!! i nie wiem co i jak tu działa:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 Skoro jesteś za natem, to u siebie nic nie zmienisz. Musi to być na ruterze. Jak to jest router sprzętowy, to wchodziło się na niego przeważnie po jego ip na odpowiednim porcie*. A hasło ktoś musi znać, popytaj Z kolei jeżeli to jest router software'owy, to robisz przekierowanie, jak w linku powyższym * czy jakoś tak, już nie pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dess Napisano Sierpień 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 Router sprzętowy Zyxela prestige 600 series ale przez brame domylsna sie do niego niedostane bo przed chwila probowalem! Pozatym mam taka jazde że nawet jeśli sie dostane to jak będzie po fińsku to nic nie zrozumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 No to nie wiem czego jeszcze od nas oczekujesz Problem tkwi w routerze, może poproś kogoś ze znajomością polskiego&&fińskiego jeśli masz pod ręką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przybysh Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 hmm a moze ktos wie dlaczego w amule mam LowId skoro w emule pod winda nie mialem tego problemu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 hmm a moze ktos wie dlaczego w amule mam LowId skoro w emule pod winda nie mialem tego problemu?? Pewnie masz firewall'a ktory Ci blokuje odpowiednie porty, skonfiguruj go a powinno byc cacy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 hmm a moze ktos wie dlaczego w amule mam LowId skoro w emule pod winda nie mialem tego problemu?? Przekieruj porty w IPtables i powinno byc dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 Router sprzętowy Zyxela prestige 600 series ale przez brame domylsna sie do niego niedostane bo przed chwila probowalem! Pozatym mam taka jazde że nawet jeśli sie dostane to jak będzie po fińsku to nic nie zrozumie będziesz miał po angielsku :> sprawdź połączenie telnetem albo przez www na adres routera. Jeśli nikt nim nie administruje, to może hasło jest jakieś durne np: default admin admin123 albo tylnia część ciała po fińsku hmm a moze ktos wie dlaczego w amule mam LowId skoro w emule pod winda nie mialem tego problemu?? firewall Ci blokuje, albo źle ustawiłeś amula pod linuksem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 sprawdź połączenie telnetem albo przez www na adres routera. Jeśli nikt nim nie administruje, to może hasło jest jakieś durne np: default admin admin123 albo tylnia część ciała po fińsku Ja miałem w swoim routerze hasło: passwd - być może zadziała Ci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przybysh Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 hmm a moze ktos wie dlaczego w amule mam LowId skoro w emule pod winda nie mialem tego problemu?? Przekieruj porty w IPtables i powinno byc dobrze. ehh... a jak to zrobic???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 Przecież Iszk dał Ci wyżej linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rychoo Napisano Wrzesień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2005 Przecież Iszk dał Ci wyżej linka Link nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2005 Nie działa, bo się adres forum zmienił. Należy z niego wyciąć site/, czyli poprawny jest http://www.fedora.pl/forum/index.php?showt...=przekierowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi