Sloan Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 Mam ustawione w FC4 fodowanie UTF-8 i po instalacji xmms'a i amule nie wyświetlają one w swoich gui polskich czcionek. Inne programy nie mają tego problemu. Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 Jedynym rozwiązaniem jest przeportowanie tych aplikacji na GTK2, a to niestety bardzo dużo pracy (a z tego co wiem XMMS nie jest już rozwijany). Zamiast XMMS-a używaj Beep-Media Playera (paczka bmp i bmp-mp3), do takiego aMule'a musisz się przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloan Napisano Sierpień 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 Dziękuję za informację, bo myślałem, że to jakieś bugi. Beep Media Player już używam. :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 myślałem, że to jakieś bugi. Bo to jest błąd → https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=160554 Jak ktoś tego nie ruszy, to nie będzie działać. Mam trochę za mało czasu by się tym pobawić, ale udało mi się uzyskać 'ł' (reszta pliterek działała). Niestety, ładuje mi się jakaś głupia czcionka :/ Wywal symlinka /etc/gtk/gtkrc.pl i stwórz plik /etc/gtk/gtkrc.pl z taką zawartością: style "gtk-default-pl" { fontset = "-*-helvetica-medium-r-normal--12-*-*-*-*-*-iso10646-1,\ -*-arial-medium-r-normal--12-*-*-*-*-*-iso10646-1,*-r-*" } class "GtkWidget" style "gtk-default-pl" Jak komuś uda się poprawnie rozwiązać ten problem to niech da mi znać albo samemu podesle patcha na bugzillę :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi