MitS Napisano Sierpień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2005 Witam! Jestem osobą która tworzy głównie grafikę w photoshopie (np. layouty) i własnie w nim jest takie narzędzie do cięcia tej grafiki a w file jest opcja save to web. I chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość cięcia grafiki pod gimpem i zapisania jej w html-u ?? jeśli tak to prosiłbym o wskazówki jak to się robi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2005 Poszukaj tutaj i tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 jest gilotyna, więc można bardzo łątwo pociąć grafikę stosownie do układu htmlowych tabel, ale to generowaniu kodu do strony nie słyszałem; najwyżej mógłby to oferować jakiś nieznany mi plugin, ale w tym wypadku pewnie bym o nim usłyszał - możesz się upewnić tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Wrzesień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 Dzięki lszk te dwie strony mi pomogły. A jeśli chodzi o generowanie stron www z pociętą grafiką to najlepszym przykładem jest np. photoshop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi