Zean Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 Witam Zainstalowałam sobie ostatnio Auroxa i nadal go mam (równolegle z Windowsem). Nie mogę sobie jednak poradzić z instalacją Neostrady pod Auroxem, stale mi wyskakują jakieś błędy... Dostałam teraz od kolegi Fedorę. Powiedział mi, że nie będzie problemów z instalacją i na pewno sobie poradzę... Ale mam wątpliwości Czy przed instalacją Fedory muszę sformatować partycję z Auroxem? Czy będę miała możliwość innego ustawienia partycji? Oczywiście bez ruszania Windowsa... Mogę mieć jakieś nieprzewidziane problemy? Uprzedzam, że jestem bardzo zielona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 Aurox się znowu tak bardzo od Fedory nie różni Czy przed instalacją Fedory muszę sformatować partycję z Auroxem? Możesz to zrobić odczas instalacji Fedory. Czy będę miała możliwość innego ustawienia partycji? Oczywiście bez ruszania Windowsa... Tak. Mogę mieć jakieś nieprzewidziane problemy? Raczej nie. Widziałem raz na screenach instalator Auroxa i na moje oko wygląda on identycznie (a przynajmniej bardzo podobnie) do anacondy z Fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zean Napisano Wrzesień 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 To może zostać przy Auroxie? Tylko ta instalacja Neostrady mnie załamała... Ale jeśli tu jest podobnie, to mogę mieć te same problemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 Na forum było bardzo dużo opisów instalacji na modemach sagem, speedtouch itp. Najlepiej byłoby poszukać wyszukiwarą tematów pasujących pod własny modem i próbować coś zrobić. Jak nie wyjdzie, to można na forum spytać. Nawet tutaj. Nikt za to nie zabije Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zean Napisano Wrzesień 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 No właśnie instalowałam z takiego opisu znalezionego w internecie... Po wpisaniu polecenia make wyskakiwał mi szereg warningów i errorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Wrzesień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 Jak masz Auroxa i działa, to możesz gop spokojnie zostawić, w sumie oba distra są bardzo podobne, tylk Aurox nadaje się barfdzie do polskich realiów - co kolwiek to znaczy :] No a teraz jak wywala Ci jakieś błędy, to wypadało by je tu wkleić, bo nie domyślim się Z jakiego opisu, podaj linka ? Jaki masz modem ? TUTAJ jest forum Auroxa, tam też możesz poszukać. O ile mi się wydaje, to chyba w Auroxie neo można było spokojnie instalnąć w trybie graficznym(albo samo się jakoś wykrywa), ale oczywiście mogę się mylić i tak z pewnością jest - nie widziałem tego distro już kupe czasu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 Widziałem raz na screenach instalator Auroxa i na moje oko wygląda on identycznie (a przynajmniej bardzo podobnie) do anacondy z Fedory Bo to JEST anaconda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 Aurox nadaje się barfdzie do polskich realiów <flamewar_mode> A ma odpowiednik Fedora Extras? </flame_mode> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Wrzesień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 Ogolnie tak na moje to instalacja neo na Auroksie powinna byc taka sama, a co masz za modem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zean Napisano Wrzesień 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Może rzeczywiście zostanę przy Auroxie... W sumie już się trochę do niego przyzwyczaiłam Opis instalacji znalazłam w kilku miejscach, na forum Auroxa też byłam. Błędy, które mi wyskakują, zapisałam sobie i mam gdzieś w pliku, jak znajdę, to wkleję aha, modem mam typowy, Sagem Fast 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Wrzesień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 a tak nawiasem moze cie to zainteresuje np sagem i distro mandriva zero problemow, instalujesz mandrive i od razu sam ci wykrywa sagema, wpisujesz haslo, login i net smiga, wiem bo komus instalowalem i tak bylo ;p Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shch0ta Napisano Wrzesień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2005 Widzę, że piszęcie co nieco o Auroxie... ja tam się nie znam ale słyszałem, ze to kiepska dystrybucja. Co wy o tym sądzicie? (chciałem sobie zainstalować jakiegoś (_linuxa_ → Linuksa) ORT na gorszym kompie i teraz męczę się z płytkami od Fedory a gdzieś miałem już gotowe 3 płytki z Auroxem 9.0 z jakiegoś czasopisma). Także co sądzicie o Auroxie? Czy to rzeczywiście taka straszna kicha? sorry za pytanie w tym temacie ale widzę że coś tu o auroxie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2005 słyszałem, ze to kiepska dystrybucja. Co wy o tym sądzicie? A o wyszukiwarce na forum słyszałeś :?: http://www.fedora.pl/forum/index.php?showt...topic=6744&st=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi