wklaczynski Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 FC 4 instalaja z pliku bin kończy się zawiechą (_ściągnołem_ → ściągnąłem) ORT pliki beta 3 w rar.bz2 i z instalacji windows przeniosłem pliki,main. Uruchamia się menu startowe, ale po wybraniu nowa gra wchodzi na planszę ładowania gry i się zawiesza! Czy ktoś może coś poradzić, oprócz podeptania płyty z fedorą i wywalenia do śmietnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rah_im Napisano Październik 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2005 Mam podobną sytuacje. Na Fedore Core 3 przy wtbieraniu nowej gry, komp zawisa...i nie wiem co zrobić :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Październik 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2005 Ja kiedyś to odpalałem i gra działała, ale były bardzo duże problemy z dźwiękiem. Lepiej zainstalować wersję Win przez Cedegą, śmiga bardzo poprawnie nie licząc pewnego spadku fps charakterystycznego dla środowiska Wine / Cedega. PS. Spróbujcie zainstalować grę poprzez instalator loki - tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rah_im Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 No ja już doszedłem trochę dalej, tzn. jestem w momencie ładowania się misji (ten list, co pisze co i jak) zacina mi sie przy okolo 80% (tak na oko) tzn. coś robi, ale ciagle stoi w tym samym miejscu:/ "PS. Spróbujcie zainstalować grę poprzez instalator loki - tutaj" - o co z tym chodzi ? jak tego użyć ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Ściągasz odpowiedni dla swojej wersji gry plik instalacyjny, powiedzmy mohaa_1.11beta3-english.us.run , odpalasz terminal, wskakujesz do katalogu w którym znajduje się ten plik i wydajesz polecenie: ./mohaa_1.11beta3-english.us.run Dalej instalacja jest prosta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rah_im Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 A jaki mam wybrać plik: direct czy md5 ?? <wstydniś> i jak już zainstaluje to odpalić cedega ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 Direct, będzie działać bez Cedegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rah_im Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 Jak ściągam plik direct i biore polecenie "./mohaa_1.11beta3-english.us.run" w tym katalogu co jest ten plik wyskakuje: "bash: ./mohaa_1.11beta3-english.us.run: Brak dostępu" Jak klikam na niego dwa razy, coś się otwiera, ale nie wiem co i jak :/ Jak wpisze samo: "mohaa_1.11beta3-english.us.run" wyskakuje: "bash: mohaa_1.11beta3-english.us.run: command not found" Gdy ściągam md5 jest koncówka md5 (mohaa_1-1.11beta3-english.uk.run.md5) i jak wpisuje w konsoli: "./mohaa_1-1.11beta3-english.uk.run.md5" wyskakuje: "bash: ./mohaa_1-1.11beta3-english.uk.run.md5: Brak dostępu" Nie wiem jak tego uzyć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 Wklep (w katalogu z plikiem): chmod +x mohaa_1.11beta3-english.us.run ./mohaa_1.11beta3-english.us.run Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rah_im Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 No ok już działa, a co wpisać w pola: "Instal path:" i "Link path" Bo jak je tak zostawie to prosi o cd 2 :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 "Install patch" to ścieżka instalacji, najlepiej instaluj do swojego katalogu Home bo tam masz prawa zapisu, a "link patch" to jak dobrze rozumuję ścieżka dla linka do pliku rozruchowego, możesz spokojnie odznaczyć i pominąć ten link lub wrzucić go do np. katalogu Home i odpalać z niego grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 Pliki *.md5 to są sumy MD5 do sprawdzania integralności plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rah_im Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 No ale i tak wyskakuje mi żebym włożył cd nr. 2 :/ Nawet instalacja sie nie zacznie i to wyskakuje? :/ A jaki jest tej instalacji związek z cd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 No to wrzuć ten CD2, przeprowadź instalację i zobacz czy działa. A jaki jest tej instalacji związek z cd? Tego pytania nie rozumiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rah_im Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 No jak medal jest na 1 CD :| i właśnie z ta płytą nic nie robi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi