@Kamills Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 Czy mógłby ktoś Opisac Krok Po Kroku instalacje FC4 Mam Jeszcze Windowsa XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxior Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 szuaksz na forum opis instalacji drukujesz czytasz czy wszysko rozumiesz zabespieczesz dane "kopia cd" uswiadamiasz sobie ze juz niebedzie /niekoniecznie internetu przez jakis czas zaopatrzasz sie w cd /w liczbie 4 jak dobrze pamietam i.... ustawiasz w biosie boot in cd rom reboot i rozpoczynasz instalacje z cd nr 1 :shock: Powodzenia Ps dla poczatkujacego poleca KDE bo z gnome to troche fantazji trzeba miec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serg Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 Jestem na bieżąco, bo wczoraj przechodziłem przez to samo. Zrobiłem tak: Dwie partycje podstawowe dla Win i wolne miejsce dla Linuksa. Podczas instalacji wybrałem ręczne partycjonowanie DiskDruidem i zrobiłem tak: 3. hda3 podstawowa / -ok.5GB 4. hda4 podstawowa hda5 rozszerzona /home hda6 rozszerzona /swap ok. 1.5GB Nie wiem czy zrobilem to dobrze, ale działa. Aha Gruba zainstalowałem na windowsowej partycji hda1. Śmiga. Ale moze lepiej nie stosuj się do tych rad, bo ja jestem użytkownikiem FC4 od wczoraj Pozdrawiam Update: Miałem mały problem z myszą na usb bo wywalało instalację ale w końcu dałem rade. Zaskoczyło mnie bezproblemowe rozpoznawanie urządzeń łącznie z monitorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 Z tym swapem to chyba deczko przecholowałeś To dopisz mu to do końca by nie błądził na / dałem tyle na home tyle itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serg Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 Mówiłem, że sie nie znam, ale się poznam Z tym swapem to pewnie nawyk z windows gdzie wielkosc temp jest zależna od wielkości ram'u. Ale sądze że można to zmienić. A jeżeli tak, to na ile ? Home mam chyba 8GB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxior Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 ja mam tak. /swap <---5gb /usr <----7gb / <-----7gb sam niewime jak to dzila :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 Jak masz 256 ramu to daj na swap 512mb, no chyba że obrabiasz bardzo duże pliki graficzne, ale nie 1,5-5gb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serg Napisano Wrzesień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 Tak - obrabiam duże zdjęcia i dalej DTP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Wrzesień 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2005 oK zobacze moze mi sie uda a gdzie zainstalować Gruba i czy dać coś na /boot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2005 Moja propozycja: / -5-6 giga swap -2xRAM (nie zawsze) /home - reszta Nie widze potrzeby, aby robić jeszcze osobną na /usr, /var czy cokolwiek innego. /swap <---5gb :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi